Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fise de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 2-a

Include modificarile aduse prin O.U.G. nr. 18 din 18 mai 2016
ISBN/ISSN: 978-606-27-0568-8
Editura: Hamangiu
80,00 lei
68,00 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

UPDATE: Cartea include si modificarile aduse NCP si NCPP prin O.U.G. din 18 mai 2016
In sedinta din 18 mai 2016, Guvernul Romaniei a adoptat o ordonanta de urgenta care aduce modificari semnificative codurilor penale. Sunt 19 puncte de modificare a NCP si 132 de puncte de modificare a NCPP.
In buna masura, aceste modificari erau cunoscute si chiar asteptate luni intregi de sistemul judiciar si de profesionistii dreptului, cele mai multe dintre ele fiind justificate de necesitatea punerii in acord a textelor codurilor cu deciziile de neconstitutionalitate ale Curtii Constitutionale, precum si de necesitatea implementarii unor directive europene.
Autorii Fiselor de drept penal, impreuna cu echipa noastra redactionala, fiind la curent cu iminenta adoptarii acestor schimbari, au intarziat in mod special publicarea editiei a doua, tocmai pentru a putea include aici si modificarile aduse prin aceasta ordonanta de urgenta.
Este important de stiut ca pentru concursurile de admitere la INM si Barou se au in vedere, de regula, toate modificarile legislative care intervin pana la data anuntarii oficiale a concursurilor (anunturi care, de obicei, se fac in luna iunie). Ceea ce inseamna ca, in mod cert, pentru concursurile de admitere din 2016, la tematica disciplinelor Drept penal si Drept procesual penal trebuie avute in vedere inclusiv modificarile aduse prin O.U.G. din 18 mai 2016.
Tocmai de aceea, autorii Fiselor de drept penal revizuiesc acum intregul manuscris, pentru a-l pune in acord cu modificarile aduse prin O.U.G. din 18 mai 2016, si apoi asteptam doar publicarea ordonantei in Monitorul Oficial, pentru a trimite in tipar lucrarea actualizata cu toate modificarile la zi. Pana atunci, puteti consulta textul O.U.G. pe bloghamangiu.ro, astfel cum a fost preluat de pe site-ul Ministerului Justitiei.


Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare reuneste textele actualizate ale noilor coduri penale, inclusiv cu modificarile aduse prin Legea nr. 75/2016 si O.U.G. adoptata in sedinta de Guvern din 18 mai 2016.

Pentru orice student de drept care aspira la o cariera in domeniul juridic, fie aceea de magistrat, fie de avocat, este esential raportul dintre cantitatea si calitatea informatiilor necesare promovarii examenului si timpul alocat asimilarii acestor informatii.

In ajutorul candidatilor, au fost elaborate Fisele de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura, oferind acestora elementele indispensabile promovarii cu succes a examenelor.

Cuprinsul acestei carti este conceput astfel incat participantii la examene sa aiba o viziune clara si de ansamblu asupra materiei. Informatiile sunt usor accesibile, structurate intr-o forma logica, actualizate din punct de vedere legislativ si completate cu deciziile recente ale Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pentru facilitarea activitatii de studiu, lucrarea incorporeaza textele de lege potrivit Codului penal in vigoare, actualizat, comparatii interinstitutionale si numeroase exemple jurisprudentiale.

Asadar, editia a 2-a a lucrarii asigura acuratetea informatiilor prin prisma ultimelor modificari aduse Codului penal si a interpretarilor oferite de instantele supreme.

Fisele sunt elaborate in concordanta cu tematica propusa pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii si pentru examenul de primire in profesia de avocat. Cu toate acestea, institutiile analizate se regasesc si in tematica examenelor de an, licenta ori definitivat (INM/INPPA), acestea fiind utile si candidatilor la aceste examene.

Noutatea introdusa de Editura Hamangiu, impreuna cu publicarea acestei carti, este crearea unei colectii special dedicate studentilor si participantilor la concursurile nationale din domeniu. Asadar, Fisele de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura, fac parte, incepand din acest an, din colectia Concursuri si examene si sunt tiparite intr-un format aparte, adaptat conceptului de fise, tabele si scheme. Modificarea formatului intr-unul mai mare (20x22,5 cm) aduce un plus cititorului, facilitand vizualizarea si asimilarea rapida a informatiilor necesare promovarii examenelor.

Un aspect deloc de neglijat este calitatea autorilor, respectiv prof. univ. dr. Alexandru Boroi fiind unul dintre specialistii de top ai dreptului penal roman, iar Simona Anghel, auditor de justitie (care a promovat ea insasi examenul de admitere la INM pe baza acestor fise), doctorand si asistent universitar.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 31 mai. 2016
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 448
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
-15%
Indisponibila
Fise de drept civil -  Gabriel Boroi, Mona Maria Pivniceru

Fise de drept civil

Partea generala. Persoane. Drepturi reale principale. Obligatii. Contracte. Succesiuni. Familie
150,00 lei 127,50 lei
-15%
Indisponibila
Fise de procedura penala - Carmen Paraschiv

Fise de procedura penala pentru admiterea in magistratura si avocatura

Include modificarile aduse prin O.U.G. din 18 mai 2016
80,00 lei 68,00 lei
De acelasi Autor