Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fenomenologia politica a dreptului. Volumul II: Politonomie

ISBN/ISSN: 978-606-18-0155-8
Editura: C.H. Beck
79,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Capitolul I din volumul al II-lea, intitulat Premisele politice ale sistemelor normative, cuprinde urmatoarele sectiuni: nomoarhia, care abordeaza problematica autoritatii si legitimitatii normelor, valorilor, principiilor si sistemelor normative; politoarhia, care trateaza tema distributiei puterii normative intre diferite structuri socio-politice si stat; statoarhia, in care sunt analizate fenomenele socio-politice de tip consensual, contractual si consociational prin intermediul carora se structureaza statul.

Capitolul al II-lea, intitulat Principiile politice ale sistemelor normative, contine trei sectiuni, dupa cum urmeaza: socionomia, care se ocupa de institutionalizarea (formalizarea) normelor si principiilor normative; politonomia, care analizeaza procedurile si instrumentele normative de guvernanta; statonomia, care are ca obiect de studiu institutiile juridice de reglare a functionarii statului.

Capitolul al III-lea este consacrat Fortei normative a institutiilor politice si are in componenta urmatoarele sectiuni: nomocratia, referitoare la forta juridica a institutiilor politice; politocratia, care se ocupa de forta politica a institutiilor juridice; statocratia, ca suprasistem de putere normativa politico-juridica.

Detalii tehnice
Data aparitiei16 dec. 2013
Categorie generalaTratate
Numar pagini332
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR - Anton Parlagi
DIN ACEEASI CATEGORIE - Tratate
-20%
Marile modificari si marile ratari ale Noului Codul de procedura fiscala

Marile modificari si marile ratari ale Noului Cod de procedura fiscala. Vol. I.

Contenciosul administrativ-fiscal. Nulitatea si inexistenta actului administrativ-fiscal. Retragerea si revocarea actului administrativ-fiscal
350,00 RON 280,00 RON