Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul familiei si actele de stare civila. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-0969-3
Editura: Hamangiu
65,00 lei
58,50 lei
Disponibilitate: In stoc

Dupa ce prima editie a acestei carti a fost dictata de aparitia Codului civil care a preluat reglementarea raporturilor de familie din Codul familiei, aceasta a doua editie doreste sa ofere o forma revizuita si adaugita care cuprinde atat ultimele modificari ale legislatiei speciale extrinseci Codului civil, adoptia fiind supusa unor modificari destul de importante in anul 2016, cat si practica judiciara recenta care sa reflecte modul in care aceste noi dispozitii au fost asimilate de practicienii dreptului. Hotararile Curtii Europene a Drepturilor Omului si ale Curtii Constitutionale cu implicatii in materia analizata sunt, de asemenea, prezente.

Nu in ultimul rand, lucrarea a fost completata cu dispozitiile procedurale referitoare la desfacerea casatoriei si la incheierea adoptiei, dispozitii care nu se regaseau in editia anterioara.

Fara pretentia de a fi exhaustiva, prezentarea include toate institutiile cuprinse in Cartea a II-a a Codului civil ce poarta denumirea „Despre familie”, dar si in Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, in Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei si in Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila.

Lucrarea este structurata potrivit programei facultatilor de drept si a celor de administratie publica, motiv pentru care este un bun instrument de studiu pentru studenti, insa incearca sa ofere si practicienilor solutii la problemele ivite in activitatea lor profesionala.

                                    Cristina Codruta Hageanu

Detalii tehnice
Data Aparitiei 07 dec. 2017
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 408
Format 165x235 mm
Editie a 2-a
Format Carte brosata
De acelasi Autor

Dreptul familiei si actele de stare civila

conform Noului Cod civil
47,20 lei 42,48 lei
Indisponibila
Imagine Dreptul familiei

Dreptul familiei

in reglementarea noului Cod civil
59,90 lei 53,91 lei
Din aceeasi Categorie

Familia in dreptul intern si international

Acte notariale – modele si explicatii Actiuni in justitie – modele si explicatii 500 de teste grila
75,00 lei 67,50 lei