Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal - Partea speciala - Cu referiri la Noul Cod penal

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-973-115-801-3
Editura: C.H. Beck
33,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Lucrarea pe care o propunem analizeaza incriminarile din Partea speciala a Codului penal, avand la baza nu numai o cercetare stiintifica a acestora, dar si vasta experienta a autorului ca practician al dreptului penal.
   Pentru a veni in sprijinul absolventilor facultatilor de drept care doresc sa urmeze cariera de magistrat, autorul a avut in vedere si tematica concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii, la disciplina Drept penal. Partea speciala, analizand detaliat fiecare infractiune si prezentand numeroase exemple din practica judiciara, chestiuni controversate in materie si opinii de o valoare incontestabila.
   Un element de noutate fata de editia anterioara il reprezinta referirile la noul Cod penal (Legea nr. 286/2009). Acestea au fost inserate, de regula, la finalul analizei fiecarei infractiuni din actualul Cod penal. Autorul a facut o scurta analiza comparativa intre dispozitiile noului Cod penal si cele ale Codului penal in vigoare − o prezentare sistematica a deosebirilor si asemanarilor respective − , pentru a veni in ajutorul practicienilor care se vor confrunta, dupa intrarea in vigoare a noii legislatii penale, cu rezolvarea diverselor situatii tranzitorii pe care, inevitabil, le va crea aceasta. Este firesc ca un prim pas in studierea aprofundata a noului Cod penal, in vederea inlesnirii intelegerii noilor dispozitii, sa-l constituie o cercetare comparativa cu actuala legislatie.

Detalii tehnice
Data aparitiei06 oct. 2010
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini616
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a