Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cauzele justificative. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0706-7
50,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Avand in vedere ca de la aparitia primei editii (in anul 2016) au intervenit unele modificari legislative, autorii au procedat la o revizuire si, totodata, la o adaugire, prezentand un tablou complet al institutiei „cauzelor care inlatura caracterul penal al faptei”, cu referire speciala la „cauzele justificative”.

Daca initial (in momentul adoptarii noului Cod penal) legiuitorul a fost rezervat cu privire la uzitarea sintagmei „caracterul penal al faptei”, ulterior (asa cum, pe buna dreptate, argumenteaza autorii), nu s-a putut indeparta de aceasta, consacrand-o in descrierea unor cauze justificative.

In randul cauzelor justificative generale, si-au pus amprenta si „uzul de arma licit”, si „folosirea licita a mijloacelor de constrangere”, pe langa cele analizate in prima editie, si anume: legitima aparare, starea de necesitate, exercitarea unui drept sau indeplinirea unei obligatii, consimtamantul persoanei vatamate, corectia domestica.

Un interes aparte il prezinta si noile cauze justificative speciale aparute in peisajul juridic romanesc: folosirea permisa a functiei pentru favorizarea unor persoane si conflictul de interese permis in domeniul parlamentar.

Detalii tehnice
Data aparitiei08 mar. 2021
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini318
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si
-35%
Aspecte controversate privind nulitatile in procesul penal. Comentarii si jurisprudenta-Vasiliu

Aspecte controversate privind nulitatile in procesul penal. Comentarii si jurisprudenta

– nulitatile absolute, nulitatile relative, sanctiunea excluderii probelor
45,00 RON 29,25 RON
-35%
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
45,00 RON 29,25 RON