Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cauzele justificative. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0706-7
Pret de coperta: 50,00 RON
45,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Avand in vedere ca de la aparitia primei editii (in anul 2016) au intervenit unele modificari legislative, autorii au procedat la o revizuire si, totodata, la o adaugire, prezentand un tablou complet al institutiei „cauzelor care inlatura caracterul penal al faptei”, cu referire speciala la „cauzele justificative”.

Daca initial (in momentul adoptarii noului Cod penal) legiuitorul a fost rezervat cu privire la uzitarea sintagmei „caracterul penal al faptei”, ulterior (asa cum, pe buna dreptate, argumenteaza autorii), nu s-a putut indeparta de aceasta, consacrand-o in descrierea unor cauze justificative.

In randul cauzelor justificative generale, si-au pus amprenta si „uzul de arma licit”, si „folosirea licita a mijloacelor de constrangere”, pe langa cele analizate in prima editie, si anume: legitima aparare, starea de necesitate, exercitarea unui drept sau indeplinirea unei obligatii, consimtamantul persoanei vatamate, corectia domestica.

Un interes aparte il prezinta si noile cauze justificative speciale aparute in peisajul juridic romanesc: folosirea permisa a functiei pentru favorizarea unor persoane si conflictul de interese permis in domeniul parlamentar.

Detalii tehnice
Data Aparitiei08 mar. 2021
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini318
Tip coperta145x205 mm
Editiea 2-a
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
Drept penal. Partea speciala II - Ana Alina Ionescu Dumitrache

Drept penal. Partea speciala II - 2021

Infractiuni contra autoritatii. Infractiuni contra infaptuirii justitiei. Infractiuni de coruptie si de serviciu. Infractiuni de fals. Infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice. Nerespectarea regimului armelor, munitiilor, materialelor nucleare si al materiilor explozive. Infractiuni privitoare la regimul stabilit pentru alte activitati reglementate de lege. Infractiuni contra sanatatii publice. Infractiuni care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala. Infractiuni contra familiei
48,00 RON 43,20 RON
NOU
Drept penal. Partea speciala - Ana Alina Ionescu Dumitrache

Drept penal. Partea speciala

Infractiuni contra persoanei. Infractiuni contra patrimoniului
55,00 RON 49,50 RON