Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cauzele justificative. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0706-7
50,00 lei
45,00 lei
Disponibilitate: In stoc

Avand in vedere ca de la aparitia primei editii (in anul 2016) au intervenit unele modificari legislative, autorii au procedat la o revizuire si, totodata, la o adaugire, prezentand un tablou complet al institutiei „cauzelor care inlatura caracterul penal al faptei”, cu referire speciala la „cauzele justificative”.

Daca initial (in momentul adoptarii noului Cod penal) legiuitorul a fost rezervat cu privire la uzitarea sintagmei „caracterul penal al faptei”, ulterior (asa cum, pe buna dreptate, argumenteaza autorii), nu s-a putut indeparta de aceasta, consacrand-o in descrierea unor cauze justificative.

In randul cauzelor justificative generale, si-au pus amprenta si „uzul de arma licit”, si „folosirea licita a mijloacelor de constrangere”, pe langa cele analizate in prima editie, si anume: legitima aparare, starea de necesitate, exercitarea unui drept sau indeplinirea unei obligatii, consimtamantul persoanei vatamate, corectia domestica.

Un interes aparte il prezinta si noile cauze justificative speciale aparute in peisajul juridic romanesc: folosirea permisa a functiei pentru favorizarea unor persoane si conflictul de interese permis in domeniul parlamentar.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 08 mar. 2021
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 318
Format 145x205 mm
Editie a 2-a
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si