Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea generala. Legea penala si infractiunea

ISBN/ISSN: 978-606-18-0091-9
Editura: C.H. Beck
64,90 lei
58,41 lei
Disponibilitate: In stoc

Intre copertile acestei lucrari, cititorii vor gasi informatii utile despre doua institutii foarte importante ale Dreptului penal: Legea penala si Infractiunea. Fiecareia dintre cele doua institutii ii este rezervat cate un titlu (titlurile II si III). Analiza acestora este insa precedata de titlul I destinat prezentarii unor aspecte introductive.

Parcurgerea continutului lucrarii permite celui care o lectureaza sa aiba o imagine completa a normelor juridice care reglementeaza aplicarea legii penale in timp si spatiu, trasaturile esentiale ale infractiunii, tentativa, participatia, pluralitatea de infractiuni si cauzele care inlatura caracterul penal al faptei.

In paginile cartii sunt valorificate si analizate operele reprezentative publicate in aceasta materie, precum si numeroase spete solutionate de organele judiciare, inclusiv de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, sunt prezentate decizii relevante ale Curtii Constitutionale si hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 30 oct. 2012
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 416
Format Carte brosata