Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea generala - conform noului Cod penal

ISBN/ISSN: 978-606-678-956-1
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 95,40 RON
85,83 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

In conditiile intrarii in vigoare, la 1 februarie 2014, a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, se impune o noua abordare si analiza a institutiilor fundamentale ce formeaza Partea generala a dreptului penal. Lucrarea este structurata pe capitole si trateaza, in ordine: aplicarea legii penale in timp si spatiu, notiunea si trasaturile infractiunii, formele acesteia, pluralitatea de infractiuni, cauzele justificative si cele de neimputabilitate, sanctiunile penale, aplicarea pedepsei, raspunderea penala a persoanei juridice, cauzele care inlatura raspunderea penala, precum si inlaturarea executarii pedepsei si a consecintelor condamnarii.

Cursul se adreseaza atat studentilor, cat si tuturor celor interesati de partea generala a noii reglementari penale. Experienta de practician a autorului ii confera o viziune complexa asupra materiei, iar numeroasele referiri la jurisprudenta si doctrina fac ca aceasta lucrare sa reprezinte un ghid complet al materiei tratate.

Marcel Ioan Rusu este, in prezent, judecator la Tribunalul Sibiu si profesor universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.

Detalii tehnice
Data Aparitiei08 mai 2014
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini800
Tip copertaCarte brosata