Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept international umanitar - editia a 4-a

Note de curs
ISBN/ISSN: 978-606-673-949-8
Pret de coperta: 65,00 RON
65,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Cursul se ocupa de prezentarea unor probleme fundamentale ale dreptului international umanitar care preocupa in egala masura comunitatea internationala si constiinta publica. Terorismul international, mentinerea balantei de putere nucleara, purificarea etnica si tragerea la raspundere penala internationala sunt doar cateva dintre problemele pe care cursul le abordeaza. Lectura acestui curs se va dovedi utila si incitanta nu numai pentru un student la Drept, dar si pentru orice persoana doritoare sa se familiarizeze notional si faptic cu o realitate care marcheaza, de cele mai multe ori direct, pe fiecare dintre noi.

Beatrice Onica-Jarka este doctor in drept din 2005 (Academia Romana - Institutul de Cercetari Juridice) cu teza „Jurisdictia internationala penala”, care a fost si publicata, si care este primul studiu detaliat in doctrina romaneasca al tribunalelor internationale penale. Beatrice Onica-Jarka este conferentiar universitar si titular al mai multor cursuri care se adreseaza studentilor interesati de studiul dreptului international, al organizatiilor internationale dar si al arbitrajului. Este membru fondator al Centrului de Studii de Drept Umanitar care impreuna cu Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati – Reprezentanta pentru Romania, Crucea Rosie Romana, Centrul de Drept Umanitar al Armatei si Comisia Nationala de Drept Umanitar au organizat incepand cu 2008 toate editiile Concursului National de Drept Umanitar si Dreptul Refugiatilor „Nicolae Titulescu” (www.concurstitulescu.ro), al caror coordonator a fost Beatrice Onica-Jarka. Este si colaborator al Comisiei Nationale de Drept International Umanitar.

Beatrice Onica-Jarka este deopotriva avocat de dreptul afacerilor, partener in cadrul societatii civile de avocati „Cunescu, Balaciu & Asociatii” (www.cunescu.ro), si arbitru international, specializat in litigiile internationale referitoare la numele de domeniu si se afla pe lista de arbitri a Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (wipo.int), a Centrului National de Arbitraj (www.adrforum.com) sau a arbitrajului pe nume de domeniu.eu al Curtii de Arbitraj International de la Praga (adr.eu).

Detalii tehnice
Data aparitiei13 dec. 2016
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini548
Editiea 4-a
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Fise de drept civil_ed a 2-a_Gabriel Boroi, Mona Maria Pivniceru

Fise de drept civil. Editia a 2-a

Partea generala. Persoane. Drepturi reale principale. Obligatii. Contracte. Succesiuni. Familie
170,00 RON