Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Discriminarea in raporturile de munca

ISBN/ISSN: 978-606-39-0665-7
40,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea a fost conceputa in vederea facilitarii procesului de accedere la jurisprudenta in materia discriminarii in raporturile de munca. Prin intermediul sau, este posibila studierea abordarilor interpretative ale instantelor de judecata specializate in a transa, din perspectiva judiciara, litigiile de munca cu privire la legislatia care reglementeaza diversele sectoare si implicatii existente in context lucrativ, reliefandu-se, prin prisma conflictelor judiciare prezentate, tematica propusa, respectiv discriminarea, ca element atitudinal-comportamental, dar si reglementat legislativ, care perturba spectrul relational-colegial si, implicit, activitatea si rezultatele muncii prestate.
 
Lucrarea reprezinta o culegere jurisprudentiala in materia discriminarii in raporturile de munca si cuprinde o bogata coloratura de spete ancorate in cadrul acestui domeniu.
 
Discriminarea in raporturile de munca reprezinta mai mult decat o simpla compilatie jurisprudentiala, remarcandu-se prin diversitate a cauzelor de discriminare in raporturile de munca prezentate, dar si completate cu note explicative, atat de natura legislativa, cat si jurisprudentiala, cu caracter intern, european si international, astfel incat corelarea si confirmarea hotararilor judecatoresti, unele in raport cu altele, sa evidentieze intr-un mod cat mai unitar calitatea de izvor de drept a jurisprudentei.
 
Lucrarea Discriminarea in raporturile de munca se adreseaza:
- studentilor Facultatii de Drept sau oricaror facultati de sorginte juridica si administrativa care poseda in cadrul ofertei educationale disciplina Dreptul Muncii;
- instantelor specializate in conflicte ori litigii de munca, dar si avocatilor care ofera reprezentare in aceasta ramura a dreptului privat;
- oricaror teoreticieni si practicieni ai dreptului care doresc sa-si clarifice/consolideze cunostintele pragmatice, judiciare in materia discriminarii in raporturile de munca.
 
Despre autor:
Jud. dr. Oana Cristina Niemesch, judecator stagiar in cadrul Judecatoriei Galati (01.08.2004 – 20.04.2005), judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti (21.04.2005 –30.11.2008), judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale (01.12.2008 – 31.03.2009), judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti (01.04.2009 – 30.06.2011), judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a Civila si pentru Cauze privind Conflicte de Munca si Asigurari Sociale (01.07.2011 pana in prezent), doctor in drept al Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti, absolvent de studii postuniversitare, „Reglementari cuprinse in noul Cod civil si in noul Cod de procedura civila”, in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti.

Detalii tehnice
Data aparitiei06 nov. 2020
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini255
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
DE ACELASI AUTOR - Oana Cristina Niemesch
Indisponibila
Hartuirea in raporturile de munca - Niemesch

Hartuirea in raporturile de munca

Practica judiciara. Norme procedurale
60,00 RON

Faptul juridic licit

Gestiunea de afaceri. Plata nedatorata. Imbogatirea fara justa cauza
49,00 RON