Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dictionar de drept penal si procedura penala

Cuprinde inclusiv termenii din noul Cod penal si din noul Cod de procedura penala
ISBN/ISSN: 978-606-522-183-3
Editura: Hamangiu
133,90 lei
120,51 lei
Disponibilitate: In stoc

Aceasta lucrare a obtinul Premiul "Ion Tanoviceanu",  in cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societ─âtii "Titu Maiorescu" si ale revistelor "Dreptul" si "Palatul de Justitie" pe anul 2011.

Lucrarea de fata – incununare a eforturilor a doi reputati specialisti ai dreptului – reprezinta atat un instrument de lucru util pentru cei deja familiarizati cu institutiile de drept penal si de procedura penala, cat si un ghid pentru cei care abia descopera vastitatea si complexitatea acestui domeniu.

Pentru o mai buna intelegere a notiunilor prezentate, cei mai multi termeni sunt explicati sub forma unor micromonografii, prin sintetizarea dispozitiilor prevazute in actele normative in vigoare, insa in paralel sunt redate si textele noului Cod penal din 2009 si ale noului Cod de procedura penala din 2010, urmarindu-se astfel evolutia reglementarii in domeniu.

Tinand seama de interdependenta dintre cele doua materii, acolo unde este cazul, explicatiile imbina notiunile din dreptul material cu cele de procedura, iar pentru o cunoastere cat mai aprofundata, se fac trimiteri la institutii si concepte ce au legatura cu termenul respectiv si care sunt prezentate, de asemenea, in paginile cartii.

Ca o noutate, pe langa infractiunile prevazute in Codul penal, sunt redate si faptele incriminate in legile speciale care contin dispozitii penale, aratandu-se inclusiv prevederile referitoare la constatarea, urmarirea sau judecarea lor. Chiar daca unele dintre aceste legi, respectiv dispozitiile penale pe care le cuprind vor fi abrogate odata cu intrarea in vigoarea a noilor coduri, includerea lor in cuprinsul lucrarii a avut in vedere imprejurarea ca in practica judiciara se pot ivi situatii in care sa se puna problema aplicarii legii in timp, deci a legii penale mai favorabile.


Elaborarea dictionarului s-a facut pe baza legislatiei publicate pana la data de 1 februarie 2011.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 23 feb. 2011
Categorie generala Dictionare
Numar Pagini 960
Format Carte cartonata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Dictionar de dreptul afacerilor

Dictionar de dreptul afacerilor

editia a 2-a
120,41 lei 108,00 lei
Indisponibila
Imagine Drept civil. Persoanele - in reglementarea noului Cod civil

Drept civil. Persoanele - in reglementarea noului Cod civil

editia a 2-a revazuta si adaugita
56,83 lei 51,15 lei
De acelasi Autor
Din aceeasi Categorie
NOU
Parchetul European - Adrian Sandru, Mihai Morar, Dorel Herinean, Ovidiu Predescu

Parchetul European

Reglementare. Controverse. Explicatii
99,00 lei 89,10 lei