Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul fiscal, nr. 7-8/2014

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
28,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul revistei Curierul fiscal din vara debuteaza cu Editorial: „Proiectele noilor coduri (fiscal si de procedura fiscala) au fost postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice pentru dezbatere publica. Dezbatere care, dupa cateva luari de pozitie ale presei, a fost amanata, codurile fiind retrase si reintroduse in consultari (cu mediul de afaceri, cu mediul academic etc.). Asteptam septembrie pentru a fi trimise Parlamentului.
Lasand la o parte motivele care au dus la retragerea codurilor de la dezbatere publica (oare au fost economice? sau poate politice? pentru ca nu ne indoim de profesionalismul persoanelor care au participat la rescrierea lor), precum si unele optiuni cu privire la politicile fiscale (majorarea sau diminuarea unui impozit sau introducerea unor noi forme de impozitare reprezinta pana la urma si o decizie politica) totusi trebuie apreciat faptul ca pentru profesionistul care trebuie sa aplice prevederile din aceste coduri – variantele postate (si deocamdata retrase de la dezbatere publica), reprezinta un pas inainte. Se elimina multe ambiguitati, multe prevederi sunt mai bine scrise, mai bine adaptate realitatii operatiunilor economice.
Urmeaza o perioada de definitivare a acestor coduri si speram ca prin Parlament vor trece cat mai repede (repede se refera la timp, nu la superficialitate) pentru a fi adoptate si a se cunoaste regimul fiscal de anul urmator cat mai din timp, pentru a se asigura o reala predictibilitate.”

• Rubrica Info curier cuprinde:
- legislatia fiscal-contabila nationala si europeana publicata in Monitorul Oficial si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 28 iunie  - 23 iulie 2014
- agenda obligatiilor fiscale pe luna august-septembrie 2014

YIN
- articolul semnat de Emilian Miricescu (conf.univ. dr., Departamentul de Finante ASE Bucuresti, membru IFA Romania) abordeaza subiectul randamentului real obtinut de o persoana fizica prin comparatie cu randamentul nominal oferit de institutia de credit

Impozite directe
- articolul semnat de Corina David (Tax Assistant Manager, KPMG Romania) analizeaza implicatiile fiscale ale utilizarii vehiculului afacerii in scop personal sau al vehiculului personal in scopul afacerii.
- articolul semnat de Ioana Cartite (Senior Tax Consultant, Biris-Goran SPRL) abordeaza implicatiile fiscale si contabile ale situatiilor in care societati din Romania isi creeaza sucursale in alte state membre ale UE, mai ales in industrii in care stabilirea unui sediu permanent este mai facila, precum constructiile sau industria textila.

Impozite indirecte
- articolul semnat de Mihaela Bucurenciu, Florina Paring si Olivia Angelescu (Manager/Senior consultant in cadrul departamentului de Asistenta in afaceri, EY Romania) face o previziunea asupra TVA in anul 2015.
- articolul semnat de Inge Abdulcair si Anca Macovei (Manager/Senior consultant, Departamentul de impozitare directa, PwC Romania) prezinta problema transferului de afacere, mai exact, din punctul de vedere al TVA, in situatia reorganizarii activitatii societatii.

Dreptul afacerilor
- articolul semnat de Ana Bibiri si Elena Doaga (Manager/Senior Assistant, Servicii fiscale, KPMG) prezinta o alternativa viabila de pastrare a angajatilor cheie a companiei, in contextul economic actual, si anume, planurile de recompensare a angajatilor prin participare la capitalul companiei.
- articolul semnat de Georgiana Holicov (consultant, Mazars Romania) analizeaza subiectul relatiei de afiliere.
- articolul semnat de Mihaela Mitroi si Irina Nutescu (Partener, Departamentul de consultanta fiscala/Manager, Departamentul de impozitare personae fizice, PwC Romania) trateaza subiectul indemnizatiilor aferente concediilor medicale, ca fiind o sursa certa de finantare a bugetului asigurarilor sociale de sanatate.

Procedura fiscala
- articolul semnat de Izabela Badarau (Tax Senior consultant, Tuca Zbarcea & Asociatii Tax) analizeaza procedura de solutionare a deconturilor cu sume negative de TVA, astfel cum a fost modificata in decursul lui 2014.

Jurisprudenta fiscala
- Jurisprudenta fiscala nationala: Emanuel Albu (judecator dr., Inalta Curte de Casatie si Justitie) prezinta o hotarare a ICCJ cu privire la legalitatea deciziei de reverificare fiscala.
- Jurisprudenta fiscala a Curtii de Justitie a Uniunii Europene: hotararea din 12 iunie 2014 in procedura Granton Adveritising BV impotriva Inspecteur van de Belastingdienst Haaglanden/kantoor Den Haag si hotararea din 17 iulie 2014 in procedura SC BCR Leasing IFN SA impotriva ANAF – Directia generala de administrare a marilor contribuabili si Directia general de solutionare a contestatiilor.

Detalii tehnice
Data aparitiei11 sept. 2014
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini56
Tip copertaRevista