Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Apelul penal

ISBN/ISSN: 978-606-27-1275-4
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 35,00 RON
31,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Nota redactiei: Lucrarea intitulata Apelul penal reproduce textul (nemodificat al) tezei de doctorat care a fost elaborata de doamna Carmen Silvia Paraschiv sub coordonarea domnului Profesor dr. Ion Neagu si sustinuta in anul 1999 la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.
Publicarea in anul 2019 a unei carti scrise in perioada de activitate a Codului de procedura penala din 1968 se face in indeplinirea criteriului C1 „Performanta de fond” prevazut in Ordinul ministrului educatiei nationale si cercetarii stiintifice nr. 6129/2016 – teza de doctorat publicata la o editura din tara cu prestigiu recunoscut in domeniul stiintelor juridice.

Avand in vedere cerinta dublului grad de jurisdictie in materie penala inscrisa in instrumentele de protectie a drepturilor omului, autoarea prezinta una dintre cele mai importante institutii din dreptul procesual penal – apelul penal –, cale de atac ordinara cu veche traditie in peisajul juridic romanesc.

Urmand structura Codului de procedura penala din 1968, sunt analizate pe rand: hotararile supuse apelului; titularii dreptului de apel; termenul de declarare a apelului, repunerea in termen si apelul peste termen; declararea apelului, renuntarea la apel si retragerea apelului; efectele apelului; judecarea si solutionarea apelului, rejudecarea cauzei dupa desfiintarea hotararii.

Comentariile teoretice sunt insotite de numeroase trimiteri la solutii din practica instantelor, iar acolo unde prevederile legale au starnit controverse, sunt prezentate atat opiniile deja exprimate in literatura de specialitate, cat si argumentele proprii ale autoarei in sustinerea unui punct de vedere sau a altuia.

Cartea Apelul penal poate contribui la cunoasterea evolutiei acestei institutii de drept procesual penal in sistemul de drept roman, a problemelor ivite in teorie si in practica, putandu-se aprecia atat masura in care anumite elemente au putut fi pastrate si in actuala reglementare, precum si necesitatea ca altele sa fie schimbate si adaptate.

Detalii tehnice
Data Aparitiei03 mai 2019
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini272
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Drept procesual penal. Partea speciala - Anastasiu Crisu

Drept procesual penal. Partea speciala

conform noului Cod de procedura penala
85,00 RON 76,50 RON

Colloque Franco-Roumain: 20 ans et le temps du droit / Colocviul Franco-Roman: 20 de ani si timpul Dreptului

Palais de la Faculté de Droit de l’Université de Bucarest, 6-7 novembre 2015 Actes du colloque sous la direction de Corneliu-Liviu POPESCU / Palatul Facultății de Drept a Universității din București, 6-7 noiembrie 2015

Volumul colocviului, coordonat de Corneliu-Liviu POPESCU
50,00 RON 45,00 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept procesual penal
-20%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului penal si a Codului de procedura penala 2022

Pachet Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului penal si a Codului de procedura penala 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
220,00 RON 176,00 RON
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 2022

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 7 ianuarie 2022

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
48,00 RON 40,80 RON
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura penala. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura penala. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
100,00 RON 85,00 RON