Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Criminalitatea organizata in perspectiva legislatiilor europene

ISBN/ISSN: 978-606-673-675-6
Pret de coperta: 26,00 RON
26,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Criminalitatea organizata in perspectiva legislatiilor europene este rodul unei activitati de cercetare postdoctorala in cadrul proiectului „Burse Universitare in Romania prin Sprijin European pentru Doctoranzi si Post-doctoranzi (BURSE DOC-POSDOC)”, ID 133255, si a fost gandita ca o continuare a activitatii de cercetare doctorala, materializata ȋn monografia Criminalitatea organizata ȋn dreptul penal roman si italian.

Lucrarea aprofundeaza studiul fenomenului criminalitatii organizate, astfel cum este acesta perceput si incriminat si in alte legislatii ale unor state europene, precum Franta, Belgia, Spania, Germania si Elvetia, dar si Italia si Romania, ȋntrucat legislatia, cel putin ȋn cazul Italiei, a cunoscut modificari semnificative de la data publicarii monografiei mentionate anterior.

Lucrarea analizeaza reglementarile internationale, cu precadere cele ale Uniunii Europene, dar si cele ale Organizatiei Natiunilor Unite, cu impact asupra statelor din Europa, inclusiv Elvetia, care, desi nu este membra a Uniunii Europene, a ratificat si aplicat multe dintre aceste instrumente.

Criminalitatea organizata in perspectiva legislatiilor europene prezinta, de asemenea, si un cadru general al reglementarilor penale si procesual penale privitoare la combaterea criminalitatii organizate ȋn sistemele juridice ale statelor mentionate anterior. In acest sens, sunt analizate normele care incrimineaza gruparile infractionale, dar si cele care reglementeaza mijloacele de ancheta si institutia confiscarii. Criminalitatea organizata reprezinta, din pacate, o sursa inepuizabila de cercetare, fenomenul fiind unul global, dinamic si flexibil, in permanenta adaptare, sens in care si legislatiile nationale sunt in permanenta ajustare.

In acest context, pe viitor, ne propunem sa extindem cercetarea asupra altor state europene, ale caror legislatii nu au fost analizate in prezenta monografie.

Detalii tehnice
Data aparitiei21 sept. 2015
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini216
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Ioana-Celina Pasca