Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractul de concesiune editia a 2-a

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-606-18-0626-3
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 54,90 RON
54,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea analizeaza contractul de concesiune din Romania, in contextul noului cadru legislativ al Uniunii Europene, dar si in raport cu cel specific altor state ale lumii. Caracterul interdisciplinaral contractului de concesiune rezida din imbinarea elementelor de drept administrativ national cu elemente de drept comparat, dar atinge si aspecte tangentiale, inerente unei delimitari cat mai apropiate de adevar a concesiunii, care apartin dreptului civil, dreptului international privat si chiar si dreptului international public.

In anul 2014 s-a adoptat un pachet de acte normative menite sa modernizeze materia achizitiile publice in cadrul Uniunii Europene. Noile directive au fost transpuse de Romania in legislatia nationala. Editia 2 reanalizeaza contractului de concesiune prin prisma noilor orientari, cu modificarile aduse prin Legea nr. 100/2016, Legea nr. 98/2016, Legea nr. 99/2016, Legea nr. 101/2016, H.G. nr. 394/2016, O.U.G. nr. 58/2016.

Viziunea autorului
Atat in plan teoretic, cat si aplicativ, institutia concesiunii a avut un parcurs evolutiv si a dobandit un caracter universal datorita prezentei sale nu doar intr-un anumit sistem de drept sau in state cu un anumit specific cultural socio-juridic, ci in majoritatea statelor lumii. Contractul de concesiune a depasit barierele spatiului si timpului, el nu apartine unei anumite epoci sau unor anumite conjuncturi economico-sociale, nu si-a incetat existenta si nu a devenit anacronic. S-a transformat continuu, adaptandu-se necesitatilor societatii, dar pastrand o indisolubila corelatie cu notiunile care i-au trasat intotdeauna identitatea, cum ar fi: domeniul public, interesul public sau serviciul public.

Din cuprins:
•    concesiunea forestiera, specie a contractului de concesiune de bunuri proprietate publica cap
•    contractul de inchiriere emfiteotica
•    parteneriatul public-privat si concesiunea de lucrari publice
•    delimitarea contractului de concesiune de servicii publice de celelalte categorii de contracte de concesiune
•    modul de solutionare a litigiilor privind contractele de concesiune de servicii publice
•    concesiunea petroliera si concesiunea miniera
•    cazul Rosia Montana

Puncte forte:
•    abordare interdisciplinara, imbina elemente de drept administrativ national cu elemente de drept comparat, dar si de drept civil, drept international privat, international public
•    referiri la legislatia europeana si internationala
•    aspecte inedite din practica judiciara
•    contine modificarile aduse prin Legea nr. 100/2016, Legea nr. 98/2016, Legea nr. 99/2016, Legea nr. 101/2016, H.G. nr. 394/2016, O.U.G. nr. 58/2016
•    ample referinte bibliografice
•    index alfabetic detaliat

Despre autor
Catalina Georgeta DINU este expert, Biroul Teritorial Brasov al institutiei Avocatul Poporului, cadru didactic al Facultatii de Drept a Universitatii Transilvania din Brasov.

Detalii tehnice
Data aparitiei17 oct. 2016
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini430
Tip copertaCarte brosata