Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Concurenta in dreptul intern si european

ISBN/ISSN: 978-606-39-0370-0
Pret de coperta: 57,00 RON
57,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea de fata constituie o cercetare cuprinzatoare si aprofundata a regulilor de drept care guverneaza domeniul concurentei in plan intern si european, astfel cum au fost consacrate prin ultimele modificari aduse Legii concurentei nr. 21/1996.

Sunt prezentate notiunea, felurile si domeniile de aplicare ale regulilor de concurenta. Autorul abordeaza problemele concurentei la nivel macroeconomic, national si European, analizand principalii factori destabilizatori, concentrarile economice si practicile anticoncurentiale.

Aspectele abordate sunt examinate nu numai sub aspect teoretic, ci sunt relevate si implicatiile practice.

O atentie deosebita este acordata controlului ajutoarelor de stat si activitatilor economice sub monopol de stat. Pentru o imagine de ansamblu asupra concurentei la nivel european, in lucrare sunt evocate si aspecte ale concurentei in dreptul comparat (Franta, Suedia, Elvetia).

Aceasta monografie se adreseaza tuturor actorilor implicati in viata economica, intreprinderilor care concureaza intre ele pe piata romaneasca si consumatorilor, destinatari finali ai bunurilor si serviciilor oferite de acestia, dar si organelor statului, care aplica legislatia concurentei.

Detalii tehnice
Data aparitiei28 feb. 2019
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini430
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si