Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Chirurgie cardiovasculara

ISBN/ISSN: 978-606-27-1587-8
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 120,00 RON
108,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Bolile cardiovasculare sunt principala sursa de morbiditate si mortalitate in societatea noastra. O serie intreaga dintre acestea beneficiaza astazi de un tratament chirurgical eficient.

Chirurgia cardiaca are o particularitate remarcabila: ea se adreseaza unui organ fara a carui functie organismul uman nu poate supravietui decat o foarte scurta perioada de timp. Scoaterea cordului din sarcina pentru rezolvarea chirurgicala a unor leziuni cardiace nu poate fi realizata cu succes decat in conditiile substituirii functiei acestuia.

Scopul acestei lucrari este sa prezinte cititorilor, mai intai cadrul general in care se desfasoara o astfel de operatie cardiaca, modul in care functia cardiaca este substituita, modul in care pacientul este monitorizat si investigat. Abia apoi sunt prezentate principalele tipuri de afectiuni cardiace care beneficiaza de tratament chirurgical.

S-a insistat in mod particular asupra stabilirii indicatiei terapeutice in general si chirurgicale in particular pentru ca stabilirea corecta a indicatiei terapeutice este, dupa stabilirea unui diagnostic corect, principalul element care trebuie deprins in practica chirurgicala cardiovasculara.

Lucrarea cuprinde o sectiune care abordeaza patologia cardiaca a adultului si una care abordeaza cele mai frecvente si mai comune leziuni cardiace congenitale. De asemenea, lucrarea mai cuprinde si o sectiune de chirurgie vasculara periferica menita sa introduca cititorii in cadrul atragator al acestei chirurgii reconstructive.

Detalii tehnice
Data aparitiei19 mai 2020
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini422
Tip coperta210x297 mm, Carte brosata
DE ACELASI AUTOR - Horatiu Moldovan