Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Chestiunea prejudiciala in procesul civil

ISBN/ISSN: 978-606-39-0567-4
Pret de coperta: 59,00 RON
59,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Chestiunea prejudiciala si, realizand o apreciere mai larga, mecanismul prejudicial reprezinta provocari doctrinale si jurisprudentiale actuale, mai ales prin prisma celor doua figuri emergente, intrebarea preliminara adresata Curtii de Justitie a Uniunii Europene si sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Necesitatea acordarii unui studiu institutiei „chestiunilor prejudiciale” rezida in primul rand din frecventa cu care acestea isi dezvaluie importanta in cadrul procesului civil. Prejudicialitatea joaca un rol esential nu numai prin prisma asigurarii coerentei actului de justitie, dar si pentru finalitatea oferirii unei interpretari unitare dispozitiilor legale, scopuri atinse ca urmare a unei reale colaborari jurisdictionale. Tocmai pentru acest considerent lucrarea reprezinta un complex instrument de analiza teoretica si jurisprudentiala interdisciplinara, sfera de cuprindere trecand bariera dreptului procesual civil.

Monografia este prima de acest gen in literatura juridica de specialitate, propunandu-si a pune bazele unei teorii a mecanismului prejudicial, frecvent identificata in literatura straina.

Luand in considerare accentele deopotriva analitice si practice ale studiului, lucrarea se adreseaza atat teoreticienilor dreptului, cat si practicienilor.

Detalii tehnice
Data aparitiei27 feb. 2020
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini420
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Ioana Veronica Varga
Indisponibila
Legislatia privind taxele judiciare de timbru - Comentariu pe articole

Legislatia privind taxele judiciare de timbru

Solutii. Argumente. Explicatii. Comentariu pe articole
199,00 RON 199,00 RON