Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cartea de contracte administrative. Modele. Comentarii. Explicatii

ISBN/ISSN: 978-606-18-0268-5
Editura: C.H. Beck
129,00 lei
116,10 lei
Disponibilitate: In stoc

In conditiile in care actele de gestiune publica sunt intr-o continua diversificare, existand din ce in ce mai multe reglementari care impun autoritatilor publice incheierea unor contracte administrative prin care se deruleaza importante fonduri si se antreneaza raspunderi juridice, o carte care sa adune principalele modele de contracte administrative si sa explice si comenteze clauzele acestora era imperios necesara.

Pentru prima data sunt adunate in aceeasi lucrare cele mai importante tipuri de contracte administrative. Cartea vine ca o completare empirica a teoriei generale a contractelor administrative cuprinsa in lucrarea realizata de acelasi autor – Contractele administrative. Reglementare. Doctrina. Jurisprudenta – aparuta la Editura C.H. Beck in anul 2009. Multe din contractele administrative care se regasesc in Cartea de contracte administrative. Modele. Comentarii. Explicatii beneficiaza in premiera de un comentariu juridic.

Cartea de contracte administrative. Modele. Comentarii. Explicatii cuprinde un numar de 33 de modele de contracte administrative comentate si explicate, grupate in 8 mari categorii:
1. Contracte de concesiune;
2. Contracte de achizitii publice;
3. Contracte de atribuire a folosintei unor bunuri din domeniul public;
4. Contracte de management public;
5. Structuri asociative ale autoritatilor publice;
6. Contracte de parteneriat;
7. Contracte privind transportul pe caile ferate;
8. Alte contracte.  

Pentru fiecare tip de contract este prezentat mai intai un model si apoi in cadrul unui comentariu sunt analizate principalele clauze contractuale.

Lucrarea mai cuprinde comentarea celor mai importante clauze de drept public care se regasesc in contractele administrative. In finalul cartii este inclusa o sectiune dedicata regulilor de interpretare a clauzelor din contractele administrative, stiut fiind ca in practica multe aspecte litigioase sunt legate de interpretarea punerii in aplicare a diverselor clauze contractuale.

Cartea de contracte administrative. Modele. Comentarii. Explicatii este o lucrare complexa adresata practicienilor dreptului administrativ.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 09 dec. 2013
Categorie generala Variae
Numar Pagini 480
Format Carte brosata
Din aceeasi Categorie