Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Camera de consiliu in dreptul procesual civil roman

ISBN/ISSN: 978-606-673-762-3
42,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

In calitate de conducator stiintific al tezei de doctorat Camera de consiliu in dreptul procesual civil roman, elaborata de doctoranda Madalina Jebelean, am constatat ca tema aleasa constituie o premiera prin modul de abordare in doctrina romaneasca, avand un important impact teoretic si practic.

Autoarea examineaza pe parcursul lucrarii toate situatiile din noul Cod civil, noul Cod de procedura civila si legi speciale in care se pune problema judecatii in camera de consiliu, cu diferitele particularitati. Acelasi examen il face si in legatura cu contenciosul constitutional, administrativ si fiscal, in comparatie cu procesul penal si in fata unor instante regionale sau internationale. Deci, remarcam bogatia de idei, solutii si analize care se fac.

Prin modul de abordare, suntem nu numai in fata unei cercetari monografice, ci si a unei cercetari interdisciplinare, de larg interes si pentru teoreticienii si pentru practicienii dreptului.

Am remarcat efortul propriu de cercetare, incercarea de a argumenta solutii proprii ori de a adauga argumente suplimentare in cazul opiniilor la care se opreste. Desi pare o tema pur teoretica, ea prezinta importante valente practice, pe care autoarea le-a evidentiat, valorificand jurisprudenta CEDO, CJUE, a Curtii Constitutionale sau a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Un plus de originalitate este dat de efortul autoarei de a oferi solutii nepublicate de la instantele din Timisoara, unde si functioneaza ca judecator definitiv. De altfel, lucrarea poarta nu numai amprenta pasiunii pentru cercetare, ci si experienta de practician, chiar daca ea nu este foarte indelungata.

Lucrarea Camera de consiliu in dreptul procesual civil roman are o structura judicios intocmita, o sistematizare riguroasa, o terminologie adecvata si un stil clar.

Aparatul critic foarte bine pus la punct al autoarei, reflectat si in notele de subsol, si la finalul lucrarii, demonstreaza nu numai documentarea bogata si atenta, ci si probitatea stiintifica a autoarei.

Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu

Detalii tehnice
Data aparitiei15 iul. 2016
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini352
Tip copertaCarte brosata