Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Aplicatii in chimia organica. Partea I

ISBN/ISSN: 978-606-27-1483-3
Editura: Hamangiu
50,00 lei
45,00 lei
Disponibilitate: In stoc

Din chimia organica s-au desprins numeroase discipline importante care au cunoscut, in ultimii ani, o dezvoltare remarcabila in domeniul aplicatiilor, ca de exemplu: chimia colorantilor, a medicamentelor, a compusilor macromoleculari, chimia alimentara etc.
Cartea se adreseaza studentilor la farmacie, chimie, biochimie dar si studentilor doctoranzi care isi propun insusirea operatiilor si tehnicilor de baza dintr-un laborator de chimie organica. Cuprinde atat notiuni teoretice, cat si o
serie de aplicatii si experimente care ilustreaza proprietatile chimice ale unor compusi chimici de sinteza cu aplicatii in industria farmaceutica si in chimia terapeutica.

In primul capitol sunt expuse regulile de protectie si masurile de prim ajutor necesare in laboratorul de chimie organica. De asemenea este prezentata succint aparatura uzuala, sticlaria si modul de utilizare si pastrare a acestora.
Prezentarea operatiilor fizice fundamentale in prelucrarea masei de reactie (notiunea de randament chimic, modul de calcul al concentratiilor molare, procentuale si normale) dar si modalitatea de prezentare a rezultatelor obtinute in urma unei lucrari de laborator de chimie organica sunt notiuni importante de cunoscut de catre student/doctorand inaintea inceperii activitatilor practice de laborator. In urmatoarele capitole se prezinta, teoretic si practic, operatiile de baza pe care le realizam in laboratorul de chimie organica (incalzirea si racirea, dizolvarea si cristalizarea, agenti de anhidrizare, precipitarea etc.) si mai in detaliu, metodele de separare, purificare si determinare a constantelor fizice ale compusilor organici. Fiecare din aceste operatii sau metode este insotita de mai multe aplicatii de actualitate, la finalul carora se gasesc intrebari pentru controlul insusirii temei si a continutului realizata de catre student/doctorand

Detalii tehnice
Data Aparitiei 21 feb. 2020
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 110
Format 165x235 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Microbiologie farmaceutica

indrumator de lucrari practice pentru studentii de la facultatea de farmacie
48,00 lei 43,20 lei
Din aceeasi Categorie

Curs de chirurgie generala. Vol. 1. Editia a 4-a

Patologia chirurgicala a esofagului. Patologia chirurgicala a intestinului subtire
75,00 lei 67,50 lei