Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Analiza chimico-toxicologica a xenobioticelor minerale

ISBN/ISSN: 978-606-27-0797-2
Editura: Hamangiu
45,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Toxicologia are un domeniu foarte extins de activitate, fiind o disciplina vasta de studiu, de la prepararea unor xenobiotice toxice, studiul proprietatilor termodinamice si fizico-chimice ale acestora, studiul metodelor de izolare si analiza chimica, studiul toxicocineticii dar si toxicodinamicii xenobioticelor, pana studiul simptomatologiei intoxicatiilor si tratamentului acestora. Toxicologia s-a dezvoltat ca stiinta care a venit in completarea medicinei legale in vederea dovedirii crimelor prin otravire si s-a extins apoi ca obiect de studiu de sine statator odata cu cresterea numarului de xenobiotice potential toxice.

Lucrarea de fata a fost conceputa deopotriva pentru studentii la farmacie, cat si pentru farmacisti, fiind scrisa din perspectiva unui farmacist, in conformitate cu programa analitica aprobata de A.R.A.C.I.S. pentru disciplina Toxicologie, ramura de Toxicologie Analitica.  Cartea este destinata in primul rand studentilor Facultatii de Farmacie, cat si celor care doresc sa isi reactualizeze cunostintele in acest domeniu.

Cartea vine in sprijinul studentilor, punand bazele toxicologiei analitice a toxicilor minerali (anorganici ficsi), prin prezentarea clara a notiunilor de baza ale acestei ramuri a toxicologiei, in vederea dezvoltarii competentelor practice de la partea de laborator. In lucrarea de fata sunt prezentate cele mai importante notiuni de toxicologie analitica, relevante pentru farmacist si pentru viitorul farmacist, fiind descrise cele mai importante xenobiotice de natura minerala din domeniul farmaceutic, din punct de vedere chimico-toxicologic.

I. ANALIZA TOXICOLOGICA A TOXICILOR MINERALI

I.1. Introducere

I.2. Izolarea toxicilor minerali din material biologic

I.3.Analiza preliminara expertizei toxicologice pentru toxicii minerali 

II. ANALIZELE TOXICOLOGICE ALE TOXICILOR MINERALI

II.1. Cloratii 

II.2. Nitritii alcalini

II.3. Nitratii alcalini 

II.4. Mercurul 

II.5. Bismutul

II.6. Cadmiul

II.7. Cuprul

II.8. Arsenul

II.9. Stibiul

II.10. Staniul 

II.11. Manganul 

II.12. Zincul 

II.13. Cromul

II.14. Argintul 

II.15. Taliul 

II.16.Plumbul

II.17. Bariul

II.18. Acidul sulfuric 

III. BIBLIOGRAFIE

Detalii tehnice
Data aparitiei15 mar. 2017
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini266, 165x235 mm
Tip copertaCarte brosata