Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Analiza chimico-toxicologica a xenobioticelor minerale din domeniul farmaceutic. Baze practice

ISBN/ISSN: 978-606-27-0797-2
Editura: Hamangiu
45,00 lei
40,50 lei
Disponibilitate: In stoc

Toxicologia are un domeniu foarte extins de activitate, fiind o disciplina vasta de studiu, de la prepararea unor xenobiotice toxice, studiul proprietatilor termodinamice si fizico-chimice ale acestora, studiul metodelor de izolare si analiza chimica, studiul toxicocineticii dar si toxicodinamicii xenobioticelor, pana studiul simptomatologiei intoxicatiilor si tratamentului acestora. Toxicologia s-a dezvoltat ca stiinta care a venit in completarea medicinei legale in vederea dovedirii crimelor prin otravire si s-a extins apoi ca obiect de studiu de sine statator odata cu cresterea numarului de xenobiotice potential toxice.

Lucrarea de fata a fost conceputa deopotriva pentru studentii la farmacie, cat si pentru farmacisti, fiind scrisa din perspectiva unui farmacist, in conformitate cu programa analitica aprobata de A.R.A.C.I.S. pentru disciplina Toxicologie, ramura de Toxicologie Analitica.  Cartea este destinata in primul rand studentilor Facultatii de Farmacie, cat si celor care doresc sa isi reactualizeze cunostintele in acest domeniu.

Cartea vine in sprijinul studentilor, punand bazele toxicologiei analitice a toxicilor minerali (anorganici ficsi), prin prezentarea clara a notiunilor de baza ale acestei ramuri a toxicologiei, in vederea dezvoltarii competentelor practice de la partea de laborator. In lucrarea de fata sunt prezentate cele mai importante notiuni de toxicologie analitica, relevante pentru farmacist si pentru viitorul farmacist, fiind descrise cele mai importante xenobiotice de natura minerala din domeniul farmaceutic, din punct de vedere chimico-toxicologic.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 15 mar. 2017
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 266
Numar Pagini 165x235 mm
Format Carte brosata
Din aceeasi Categorie

Microbiologie farmaceutica

indrumator de lucrari practice pentru studentii de la facultatea de farmacie
48,00 lei 43,20 lei
Indisponibila
Morfologia plantelor - Hatieganu, Pascale