Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Analiza chimica neinstrumentala cantitativa aplicata in domeniul farmaceutic

Baze teoretice si practice
ISBN/ISSN: 978-606-27-0556-5
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 55,00 RON
49,50 RON
Disponibilitate: IN STOC

Cartea are caracter didactico-stiintific si este destinata farmacistilor, studentilor la farmacie si celor care doresc sa isi reactualizeze cunostintele in domeniu. Lucrarea este una pertinenta, axata pe aducerea in prim-plan a analizelor de interes farmaceutic, si mai mult decat atat, pe justificarea importantei fiecarui analit studiat in parte in acest domeniu. Ceea ce este important de subliniat este ca analizele de importanta majora, cele mai relevante si frecvent utilizate in practica farmaceutica de laborator sunt descrise in detaliu cu explicatii suplimentare pentru fiecare etapa in parte a analizei. Cartea fiind destinata in primul rand farmacistilor, autoarea a prezentat, pentru aproape fiecare analiza chimica abordata in parte, prevederile celor trei farmacopei internationale in vigoare: Farmacopeea Europeana, Farmacopeea Statelor Unite si Farmacopeea Japoneza, considerand ca este foarte importanta familiarizarea, inca din primii ani, a viitorului farmacist, cu notiunea de farmacopee si prevederile acestor ghiduri cu care farmacistii opereaza in mod curent.

Mai mult decat atat, deoarece farmacopeile si procedurile de lucru intalnite in practica de laborator farmaceutic nu indica intotdeauna principiile metodelor si nici nu justifica parametrii utilizati in fiecare etapa de lucru si avand in vedere faptul ca este de datoria analistului sa cunoasca, respectiv sa deduca aceste principii in functie de modul de lucru indicat, autoarea, perfectionista in analiza de laborator, a structurat aceasta carte in asa fel incat sa formeze astfel de rationamente si sa usureze considerabil aplicarea in practica a analizei chimice.

Acesta carte reprezinta un real sprijin atat pentru studentii Facultatii de Farmacie, cat si pentru farmacistii care doresc sa isi reactualizeze cunostintele in practica de laborator si sa se prefectioneze in acest domeniu.

Cartea este deosebit de utila pentru examenul de Licenta si concursul de Rezidentiat in Farmacie.

Detalii tehnice
Data aparitiei07 apr. 2016
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini428
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata