Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Pachet organizarea si exercitarea profesiei de avocat

ISBN/ISSN: **
Editura: Hamangiu
100,00 lei
80,00 lei
Disponibilitate: In stoc

Pachet organizarea si exercitarea profesiei de avocat contine:

1.  Fise privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat
Editia a 2-a, revizuita si adaugita
Autor Claudiu Constantin Dinu

Aceasta a doua editie vine cu o serie intreaga de modificari, completari si imbunatatiri fata de editia anterioara. Atat revizuirea si imbogatirea continutul cat si restructurarea materiei si modificarea formatului intr-unul mai mare (20x24 cm) aduc un plus cititorului, facilitand vizualizarea si asimilarea rapida a informatiilor necesare promovarii examenelor.

Urmarind o sistematizare mai eficienta, esentializarea si actualizarea informatiei, autorul, prin prisma experientei didactice de care se bucura, a structurat cuprinsul lucrarii prezentand informatiile intr-o maniera logica, omogena si concisa, adaptata conceptului recapitulativ, oferind participantilor la examene posibilitatea de a dobandi usor o viziune clara si de ansamblu asupra materiei.

Aceasta noua editie a Fiselor privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat:
•    cuprinde informatii actualizate conform modificarilor aduse prin Legea nr. 25/2017 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
•    prezinta intr-o maniera logica si accesibila totalitatea prevederilor din Legea nr. 51/1995, Statutul profesiei de avocat, Codul deontologic al avocatilor si din celelalte acte ce alcatuiesc cadrul legal al profesiei de avocat;
•    este in acord cu tematica examenelor de primire in profesie si de absolvire a I.N.P.P.A.;
•    incorporeaza in cadrul fiselor Sediul materiei, pentru facilitarea studiului si identificarea dispozitiilor legale tratate;
•    include grilele date la examenele din anii anteriori la disciplina Organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
•    informatiile sunt redate schematic;
•   este tiparita intr-un format mare (20x24 cm), adaptat conceptului de fise si scheme si care poate fi usor de citit, subliniat si adnotat.

 

2. Legislatia profesiei de avocat 2018

Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu si Stefan Spiridon

Aceasta noua editie din Legislatia profesiei de avocat isi are in primul rand justificarea in epuizarea stocurilor existente si nu in modificarile legislative intervenite. Insa, o astfel de republicare ne-a oferit ocazia sa prindem totusi si cele cateva schimbari aparute in materie si, totodata, sa ne adaptam mai bine la cerintele pietei.

Asadar, am adaugat pe aceasta cale Codul deontologic al avocatului roman, aprobat prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 268/2017. Practica fiind intotdeauna contemporana cu realitatea si deseori cu un pas inainte legii, acest cod a aparut din necesitatea fixarii unor repere stabile pentru avocatul roman, in contextul unui timp dominat de globalizare si de raspandirea haotica a informatiei. Acest cod este structurat pe zece capitole, abordand: identitatea profesionala si misiunea avocatului, natura normelor deontologice, principiile profesiei de avocat; incompatibilitati si interdictii, publicitatea si comunicarea cu mass media, relatiile avocatilor cu clientii, relatia avocatilor cu magistratii si alte autoritati publice, relatiile intre avocati, relatiile interprofesionale si deontologia in activitati profesionale transnationale.

Tot ca noutate, Consiliul U.N.B.R. a stabilit la sfarsitul anului 2017, prin hotararile sale, ca incepand cu data de 01 ianuarie 2018, venitul de referinta utilizat la stabilirea tuturor prestatiilor de asigurari sociale, cuantumul ajutorului de deces, valoarea punctului de pensie in sistemul de pensii si asigurari sociale si cuantumul ajutorului lunar pentru cresterea copilului vor avea valori noi. Modificare pe care am operat-o si noi in cuprinsul cartii.

Am optat insa pentru eliminarea testelor grila de la finalul culegerii, ascultand sfatul partenerului nostru de incredere, cititorul-candidat, pentru care sub aceasta forma o culegere este mai utila, putand-o avea cu el chiar si in sala de examinare.

 

Detalii tehnice
Data Aparitiei 22 feb. 2018
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Categorie generala Legislatie
Format Carte brosata
Numar Pagini 376 / 512
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 19 iunie 2017

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 19 iunie 2017

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
30,00 lei 27,00 lei

Teste grila pentru concursuri si examene. Editia a 8-a

Licenta, admitere in magistratura, promovare in functii de executie, admitere si definitivat in avocatura
100,00 lei 90,00 lei
Din aceeasi Categorie

Legislatia profesiei de avocat

Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu si Stefan Spiridon
30,00 lei 27,00 lei
NOU
Admiterea in notariat. Editia a 3-a - Motica, Buzincu, Stan

Admiterea in notariat - Teste grila si sinteze teoretice

editia a 3-a revizuita si adaugita
100,00 lei 90,00 lei

Fise privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat

Editia a 2-a, revizuita si adaugita
70,00 lei 63,00 lei