Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de publicitate imobiliara - Volumul I - II

editia a 2-a, revazuta si adaugita
ISBN/ISSN: 978-973-127-394-5
140,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Tratatul de fata constituie prima analiza teoretica si practica aprofundata a institutiei publicitatii imobiliare si, in special, a noilor reguli de carte funciara cuprinse in Legea nr. 7/1996 a cadastrului si publicitatii imobiliare, republicata, cu modificarile ulterioare.

Spre deosebire de vechile registre de transcriptiuni si inscriptiuni imobiliare, ale caror functii sunt limitate, iar neajunsurile cauzate de inexistenta unui sistem complet si eficient de publicitate sunt evidente, sistemul de carte funciara asigura nu numai publicitatea integrala, dar si eficacitatea juridica sporita, cvasicompleta, deoarece se bazeaza pe reguli fundamentale diferite, in special pe principiul relativitatii inscrierilor, principiul legalitatii si principiul publicitatii materiale, adica principiul achizitiv de drepturi reale imobiliare in favoarea tertilor dobanditori cu titlu oneros si care s-au intemeiat cu buna-credinta pe cuprinsul cartii funciare. Gratie acestor principii este garantata nu numai securitatea statica, dar si securitatea dinamica a circuitului civil, iar creditul ipotecar imobiliar este salvat, fiind facilitat de existenta unor evidente clare, precise si usor de verificat.

In sistemul actual inscrierile avand ca obiect drepturile tabulare nu au efect translativ sau constitutiv de drepturi, insa aceasta grava lacuna, precum si alte deficiente ale reglementarii actuale au fost remediate de Noul Cod civil (Legea nr. 287/2009), care reaseaza, pe baze noi, moderne, regimul de carte funciara, in acord cu tendintele din dreptul comparat, dar si cu exigentele sporite ale principiului securitatii juridice.

Tratatul, distins cu doua premii importante - Premiul "Andrei Radulescu" al Academiei Romane pe anul 2006 si Premiul "Mihail Eliescu" pe anul 2006 al Uniunii Juristilor din Romania si a Societatii Academice "Titu Maiorescu" -, se adreseaza deopotriva teoreticienilor si practicienilor, masteranzilor si doctoranzilor, inclusiv studentilor in drept care doresc sa aprofundeze cunostintele de drept tabular si sa cunoasca, in mod amanuntit, particularitatile regulilor de carte funciara.

Detalii tehnice
Data aparitiei30 mar. 2011
Categorie generalaTratate
Numar pagini1340
Tip copertaCarte cartonata
Editiea 2-a
DE ACELASI AUTOR - Marian Nicolae
Indisponibila
In honorem Valeriu Stoica

In honorem Valeriu Stoica

Drepturi, libertati si puteri la inceputul mileniului al III-lea
250,00 RON
Indisponibila
Credite pentru consumatori - Marian Nicolae, Ionut-Florin Popa

Credite pentru consumatori

Provocari legislative si tensiuni constitutionale romanesti
39,00 RON