Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Livrari Iunie 2023 - Editura Hamangiu

Teste grila. Drept penal. Procedura penala. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-1105-2
Editura: C.H. Beck
144,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea este conceputa, in principal, dupa modelul regulatory sandbox („cutie de nisip reglementata”) pentru testarea cunostintelor juridice din materia dreptului penal si procesual penal, inainte de sustinerea examenelor de licenta sau de admitere in profesiile juridice.

In secundar, prin modalitatea de redactare a grilelor cu referire la fiecare element esential al unei institutii testate, precum si prin explicatiile oferite la unele raspunsuri ale testelor elaborate s-au urmarit optimizarea procesului de recapitulare a materiei penale si procesual penale si crearea unui mecanism de reamintire rapida a unor particularitati ale institutiilor testate. Totodata, au fost vizate evidentierea detaliilor normelor de incriminare sau de procedura si realizarea unui instrument de intelegere in maniera indirecta a unor dispozitii de drept substantial sau procedural.

Lucrarea acopera intreaga tematica solicitata la examenele de licenta, concursurile de admitere la Institutul National al Magistraturii si in magistratura,  examenele de admitere in avocatura, respectiv definitivat al avocatilor stagiari si concursurile de promovare in functii de executie a magistratilor.

Editia a 2-a  a lucrarii Teste grila. Drept penal. Procedura penala cuprinde:
•    actualizarile legislative ale grilelor in acord cu modificarile aduse Noului Cod penal, prevazute in Legea nr. 217/2020, Legea nr. 228/2020, Legea nr. 233/2020, Legea nr. 274/2020 si Legea nr. 146/2021, precum si cu modificarile aduse Noului Cod de procedura penala, prevazute in Legea nr. 217/2020, Legea nr. 228/2020, Legea nr. 284/2020, Legea nr. 6/2021, Legea nr. 130/2021 si Legea nr. 146/2021.
I. Teste grila de verificare a cunostintelor juridice in materiile dreptului penal si procedurii penale
•    la fiecare materie grilele sunt semideschise (cu una sau doua variante corecte de raspuns) si structurate in functie de institutiile analizate;
•    pentru fiecare materie, testele grila sunt impartite in doua categorii: cunostinte de baza si cunostinte aprofundate (drept penal, partea generala si speciala – peste 1600 de grile; procedura penala, partea generala si speciala – peste 1300 de grile).
II. Teste grila recapitulative
•    la finalul fiecarei materii sunt elaborate mai multe seturi de teste recapitulative, fiecare cuprinzand 25 de grile semideschise, in scopul realizarii unei evaluari tematice de ansamblu (12 teste recapitulative in total, a cate 25 de grile fiecare).
III. Simulatorul de examen
•    la finalul lucrarii, asumand parcurgerea ansamblului materiei si efectuarea recapitularilor sectoriale, au fost concepute 7 simulatoare de examen;
•    fiecare simulator de examen contine 50 de grile semideschise [25 de grile din materia dreptului penal (partea generala si partea speciala) si 25 de grile din materia procedurii penale (partea generala si partea speciala)], special concepute pentru a fi rezolvate si verificate raspunsurile in cel mult 90 de minute;
•    se recomanda parcurgerea unui singur simulator de examen pe zi, astfel ca recapitularea celor doua materii sa poata fi realizata facil pe parcursul unei saptamani.

Puncte forte:
•    structura a cartii facil de parcurs, cu raspunsuri dupa fiecare capitol;
•    impartire a grilelor pe nivelul cunostintelor de baza si aprofundat, urmate de verificari sectoriale prin intermediul testelor grila recapitulative;
•    include 7 simulatoare de examen pentru verificarea cunostintelor in ansamblu, la modul general, pentru ultima saptamana dinainte de examen;
•    peste 1600 de grile alocate dreptului penal, partea generala si speciala;
•    peste 1300 de grile alocate procedurii penale, partea generala si speciala;
•    12 teste recapitulative a cate 25 grile fiecare.

Despre autor
Mihail UDROIU este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplinele drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.

Detalii tehnice
Data aparitiei15 iun. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini552
Format170x240 mm
Editiea 2-a
Tip copertaCarte brosata