Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Succesiuni internationale. Editia a 2-a

Regulamentul 650/2012. Tratate internationale in domeniu
ISBN/ISSN: 978-606-39-0709-8
59,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Regulamentul (UE) nr. 650/2012, aplicat de la 17 august 2015, a revolutionat domeniul succesiunilor cu element de extraneitate. Volumul de fata explica, din punct de vedere teoretic si practic, noua reglementare si ofera solutii practice pentru depasirea problemelor ridicate de un text nou. Problematica succesiunilor internationale este abordata logic, de la momentul redactarii testamentului, pana la cel al executiunii succesorale, fiind indicate atat normele nationale si europene in materie, cat si tratatele bi- si multilaterale aplicabile in domeniu. Volumul face o introducere in practica planificarii succesorale, necesara astazi tuturor celor care doresc ca afacerile sau patrimoniul lor sa fie transmise noilor generatii in conditii de deplina siguranta juridica si intocmai cu vointa lor.

Editia a doua a fost actualizata si completata cu regulile desprinse din primele hotarari ale CJUE in aceasta materie, precum si cu un numar mare de hotarari din jurisprudenta romaneasca, aratand comentat modul in care instantele nationale au inceput aplicarea Regulamentului.

Dr. Ioan-Luca Vlad este avocat in Baroul Bucuresti, specializat in domeniul dreptului international privat al familiei, succesiunilor si starii civile, dar si in probleme de multipla cetatenie. Autorul este solicitat sa ofere rapoarte privind continutul dreptului strain din baza internationala de date pe care si-a constituit-o. Este membru al Consiliului Regal si membru de onoare al Asociatiei Nationale a Functionarilor de Stare Civila din Romania.

Detalii tehnice
Data aparitiei09 oct. 2020
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini364
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Ioan-Luca Vlad
Indisponibila
Succesiuni internationale - Luca Vlad

Succesiuni internationale

Regulamentul 650/2012. Tratate internationale in domeniu
49,00 RON 49,00 RON