Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Spalarea banilor - Aspecte teoretice si de practica judiciara

ISBN/ISSN: 978-973-127-439-3
45,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Lucrarea "Spalarea banilor - Aspecte teoretice si de practica judiciara" analizeaza un fenomen important si foarte actual, de o gravitate aparte, determinat pe de o parte de conditiile istorice ale Romaniei, iar pe de alta parte de greutatile inerente unei schimbari de regim economic si politic specific ultimilor douazeci de ani.

   Analiza reglementarii spalarii banilor in tara noastra in cadrul acestei lucrari reprezinta un demers important pentru literatura de specialitate. Desi lucrarile care abordeaza aceasta problematica nu lipsesc, ceea ce s-a incercat prin prezenta lucrare reprezinta o schimbare de limbaj si de perspectiva.

   In context, se fac ample referiri la imprejurarea ca infractiunile de spalare a banilor prezinta, in mod indubitabil, aspecte de noutate in peisajul criminalitatii globale; totodata, trasaturile acestor infractiuni le confera un statut cu totul particular.

   Spalarea banilor care provin din activitati de criminalitate organizata reprezinta, de asemenea, o sintagma noua in legislatia noastra, deoarece, abia dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 39/2003 privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate s-a creat un cadru legislativ adecvat pentru reprimarea acestui fenomen.

Prof. univ. dr. Emilian Stancu

   Autoarea trateaza aceasta tema intr-o viziune interdisciplinara, dezvoltand pe larg nu numai aspectele de drept penal, dar si implicatiile din punct de vedere al procedurii penale, ca si explicatiile criminologice ale temei relevand astfel documentat si competent complexitatea temei abordate si necesitatea unei abordari multilaterale a acesteia.

   Lucrarea "Spalarea banilor - Aspecte teoretice si de practica judiciara" se bazeaza pe o ampla documentare, atat din doctrina penala romana si straina, cat si in privinta solutiilor din practica judiciara, autoarea analizand pe larg controversele care s-au ivit in aplicarea legii, exprimandu-si motivat si documentat propria parere.

Prof. univ. dr. George Antoniu

Detalii tehnice
Data aparitiei02 nov. 2010
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini590
Tip copertaCarte brosata