Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Revista de Drept Comercial, Nr. 7-8/2012

ISBN/ISSN: 1220-851501278
Editura: Lumina Lex
80,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Revista de drept comercial este o publicatie lunara in care sunt tratate cele mai actuale probleme care intereseaza domeniul comercial, de catre distinsi profesori universitari, magistrati, avocati, specialisti.

Veti gasi:
-probleme privind: dreptul comercial; dreptul comertului international; dreptul fiscal; dreptul afacerilor; dreptul bancar; dreptul maritim;
-jurisprudenta comerciala romana si straina, comentata si necomentata; medalioane deosebit de interesante privind domeniul comercial, piata, viata judiciara etc.;
-bibliografie in care sunt prezentate succint lucrari juridice;
-recenzii, simpozioane, varia;
-legislatie.

Cu o aparitie neintrerupta de 20 ani, Revista de drept comercialeste in prezent cea mai prestigioasa si solicitata publicatie de drept comercial din Romania. Revista se difuzeaza prin abonament. Revista contine circa 192 pagini.

DOCTRINA – (studii, comentarii, note) –
Profesor univ.dr. Nicoleta Diaconu
Regimul juridic al titlului executoriu european pentru creantele necontestate 7
Conferentiar univ.dr. Calin M. Costin
Inadmisibilitatea modificarii caietului de sarcini prin introducerea unui nou criteriu de calificare pe parcursul derularii procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica
Horatiu Sasu - jurist
Contractele comerciale de intermediere reglementate de Noul Cod civil – posibilitate de confuzie cu consecinte asupra vietii comerciale (II)
Lector dr. Alexandru Bleoanca
Despre interpretarea clauzei privind pierderile tehnologice cuprinsa intr-un contract de asigurare
Lector univ.dr. Juanita Goicovici
Acordurile comerciale de preferinta
Dr. Radu Bogdan Bobei
Arbitrajul voluntar intern si international in conceptia noului Cod de procedura civila
Betinio Diamant - Avocat Baroul Sibiu
Vasile Luncean - Avocat Baroul Sibiu
Dispozitiile art. 3 lit. c din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbre, modificata si completata prin O.U.G. nr. 21/2008 si actualizata prin Legea nr. 202/2010 (Mica reforma), text care prevede ca Timbrajul se face in felul urmator: cereri de partaj: 3% la valoarea masei partajabile


JURISPRUDENTA COMERCIALA COMENTATA
Dr. Emanuel Albu – judecator la Sectia de contencios administrativ
si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie
— Societate comerciala. Impozit pe profit. Declaratie rectificativa. Refuz nejustificat de introducere in baza de date a autoritatii fiscale competente. Neobligativitatea procedurii plangerii prealabile (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 2235 din 8 mai 2012)
— Societate comerciala. Taxa pe valoarea adaugata. Cerere de rambursare. Facturi care nu indeplinesc conditia de documente justificative. Consecinte (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 1659 din 27 martie 2012)
— Societate comerciala. Act administrativ fiscal. Nota de compensare a obligatiilor fiscale. Neindicarea posibilitatii de contestare si a termenului de depunere a contestatiei. Consecinte (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 252 din 20 ianuarie 2012)

JURISPRUDENTA COMERCIALA COMENTATA A CURTII DE APEL TIMISOARA
Csaba Bela Nász, judecator la Curtea de Apel Timisoara
— Contract de prestari-servicii. Despagubiri pentru executare defectuoasa. Conditii (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala, decizia civila nr. 70 din 1 martie 2011, C.B.N.)
— Litigiu comercial. Competenta teritoriala alternativa. Reducerea onorariului de avocat. Conditii (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala, decizia civila nr. 26 din 25 ianuarie 2011, C.B.N.)
— Litigiu comercial. Competenta materiala. Modificarea cuantumului pretentiilor. Irelevanta (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala, decizia civila nr. 24 din 25 ianuarie 2011, C.B.N.)
— Litigiu comercial. Procedura concilierii. Creanta certa. Conditii. Dovada (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala, decizia civila nr. 25 din 25 ianuarie 2011, C.B.N.)
— Vanzare-cumparare comerciala. Marfa livrata din strainatate cu C.M.R. Dovada (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala, decizia civila nr. 56 din 15 februarie 2011, C.B.N.)


JURISPRUDENTA
— SENTINTA CIVILA Nr. 3.717 - Sedinta publica din data de 4 noiembrie 2009 (Publicata in M.Of. nr. 186 din 22 martie 2012)

LEGISLATIE
TABLOUL EXECUTORILOR JUDECATORESTI
HOTARARE Nr. 22 din 17 mai 2012 privind aprobarea Tabloului executorilor judecatoresti pe anul 2012 (Publicata in M.Of. nr. 363 din 29 mai 2012)
NOUL COD CIVIL – Extras –
Contractul de mandat
Contractul de agentie
Contractul de intermediere
MEDALION
Zeno Oprea – un reputat si distins civilist
Sorin Popescu, Tudor Prelipceanu

ADAGII JURIDICE LATINESTI

RECENZII, SIMPOZIOANE, VARIA

CUPRINSUL REVISTEI DE DREPT COMERCIAL

Detalii tehnice
Data aparitiei19 iun. 2012
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini234
Tip copertaCarte brosata