Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Monica-Eugenia Ungureanu

Este magistrat asistent in cadrul Sectiei Penale a ICCJ, asistent universitar la Catedra de Drept Public din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Ecologice din Bucuresti.

Studii: absolventa a Facultatii de Drept a Universitatii Ecologice din Bucuresti (2000); diploma de licenta pe materia Drept procesual penal: Procedura de urmarire si judecare a infractiunilor flagrante; masterand la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Spiru Haret”, specialitatea „Probatiunea in procesul penal” (2005-2006), lucrarea de disertatie: Modalitati de reducere a duratei si volumului activitatii procesual penale prin reglementarea in noul Cod de procedura penala a procedurilor simplificate. Aspecte de drept comparat. Medierea; doctor in drept din anul 2013, la Academia Româna din Bucuresti, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu”, cu teza Participatia penala.

Activitate stiintifica: articole in reviste de specialitate privind dreptul penal, dreptul comparat, mediere: Dreptul la tacere al invinuitului si inculpatului (coautor), publicat in Revista de drept penal nr. 1/2005; Nota privind neconstitutionalitatea textului art. 741 din Codul penal introdus prin Legea nr. 202/2010, publicat in Ecologica Universitaria nr. 3-2011, vol. nr. 17, Prouniversitaria; Contestatia in anulare. Principiul autoritatii de lucru judecat, publicat in Revista de drept penal nr. 3/2010; Participatia penala. Concept. Forme, publicat in Revista de drept penal nr. 4/2012; Complicitatea. Concept. Forme, publicat in Revista de drept penal nr. 1/2013; Instigarea ca forma a participatiei penale, publicat in Revista de drept penal nr. 3/2013; Despre agentul provocator, publicat in Revista de drept penal nr. 4/2013; Pluralitatea constituita de infractori. Situatia participantilor in cazul crimei organizate, in volumul Conferinta Internationala Regionala cu tema Criminal repression in the context of the economic crisis and the maximization of crime at european and global level, Bucuresti 9-10 mai 2013, indexata ISI.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
Indisponibila
Participatia penala - Ungureanu