Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Raspunderea patrimoniala a lucratorilor - raspundere civila-contractuala

Drept intern si drept comparat
ISBN/ISSN: 978-973-127-490-4
24,00 lei
21,60 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

 

Tema lucrarii “Raspunderea patrimoniala a lucrarilor – raspundere civila-contractuala” este actuala si extrem de importanta avand in vedere rolul raspunderii patrimoniale in raporturile juridice de munca.


Autoarea subliniaza ideea ca raspunderea patrimoniala este o forma a raspunderii juridice, ca aceasta raspundere are un subiect calificat, in persoana participantilor la raporturile juridice de munca. Ea functioneaza pe baza regulilor generale ale raspunderii civile contractuale, in sensul ca partea ce cauzeaza un prejudiciu co-contractantului este obligat sa il acopere.


Lucrarea are la baza o vasta documentare cu material bibliografic de drept comparat, precum si cu o bogata jurisprudenta, autoarea facand un efort meritoriu de analiza si sinteza.
Studiul amplu pe care autoarea l-a realizat, observatiile punctuale sau de ansamblu, precum si propunerile sustinute conving in ce priveste valoarea lucrarii. In ansamblul sau, lucrarea reflecta un efort stiintific deosebit oferind informatii utile atat specialistilor teoreticieni - cercetatori, cadre didactice etc. -, cat si practicieni - consilieri juridici, avocati, judecatori, personal din compartimentele de resurse umane si, nu in ultimul rand, angajatorilor.

Prof. univ. dr. ALEXANDRU TICLEA

 

Capitolul I – Specificul raspunderii patrimoniale
Capitolul II – Formele raspunderii patrimoniale
Capitolul III – Conditiile raspunderii patrimoniale

Capitolul IV – Procedura de stabilire si recrutare a prejudiciilor in cazul raspunderii patrimoniale

Capitolul V – Proceduri speciale de stabilire si recuperare a prejudiciilor in cazul raspunderii civile si a raspunderii materiale

Capitolul VI – Raspunderea salariatilor pentru daunele provocate              

Capitolul VII – Concluzii si propuneri de lege ferenda
Detalii tehnice
Data Aparitiei 24 feb. 2011
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 282
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Din aceeasi Categorie

Dreptul social al Uniunii Europene in practica - Partea I

Conceptul de lucrator. Principiul nediscriminarii. Protectia lucratorilor. Cooperarea transfrontaliera. Modelul social european
60,00 lei 54,00 lei