Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Introducere in dreptul international al investitiilor

ISBN/ISSN: 978-606-39-0307-6
Pret de coperta: 60,00 RON
60,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Investitiile internationale au o istorie si o traditie veche. Investitii straine existau si in relatiile dintre vechile metropole si teritoriile dependente, dupa cum ele astazi se desfasoara intre state dezvoltate si state aflate in curs de dezvoltare ce caracterizeaza asa-numitele relatii nord-sud.

Fundamentate pe principiile dreptului international public (ale dreptului tratatelor, in mod special), relatiile in domeniul investitiilor au influentat si au fost influentate de dezvoltarea principiilor si normelor de drept international public, mai ales in deceniul al 6-lea al secolului trecut; avem in vedere unele dintre principiile fundamentale (suveranitate, egalitate suverana), dar si instrumente de genul Pactelor adoptate in anii ’70. Clauza natiunii celei mai favorizate s-a pozitionat ca element de continut in tratatele internationale bi- si multilaterale si ca tema de negociere/codificare in cadrul unor comisii de codificare importante in elaborarea acestor norme.

In doctrina romana, recunoastem abordari mai ales prin prisma dreptului comertului international, respectiv a dreptului financiar si, izolat, in dreptul international economic (doar ca element de continut, si nu tratare exhaustiva).

In prezent, dezbaterile referitoare la acest nou domeniu de drept nu mai vizeaza existenta sau inexistenta sa, acestea fiind orientate, spre exemplu, in directia reformarii dreptului privind protectia investitiilor straine sau catre relatia dintre investitii, preocuparile legate de mediu si dezvoltarea durabila a comunitatilor locale, acestea fiind posibilitati de reformare ce au aparut din tensiunile actuale remarcate in jurul dreptului international.

Ne aflam, fara echivoc, in prezenta dreptului international al investitiilor, ramura noua de drept care a depasit stadiul remarcarii prin justificarea existentei sale si, dezvoltandu-se ascendent, a atins stadiul de remodelare, chestiuni pe care doctrina juridica trebuie sa le dezbata atat sub aspectul dinamicii, cat si ca importanta a cercetarii acestui nou domeniu de drept.

Detalii tehnice
Data aparitiei18 iul. 2018
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini320
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
-40%
Societatile comerciale offshore_Chirieac

Societatile comerciale offshore

Intre optimizare si evaziune fiscala
45,00 RON 27,00 RON