Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Publicitatea imobiliara

Conform noului Cod civil
ISBN/ISSN: 978-606-18-0223-4
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 49,90 RON
49,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Institutia publicitatii imobiliare si a cadastrului din Romania a cunoscut si va cunoaste o profunda transformare in contextul noilor modificari legislative din domeniu prin intrarea in vigoare a noilor coduri, precum si prin armonizarea Legii nr. 7/1996 in conformitate cu aceste acte normative). Lucrarea cuprinde atat o prezentare a abordarilor teoretice referitoare la institutia publicitatii imobiliare, cat si o serie de exemple de practica judiciara subsumate aplicarii fiecarei metode si tehnici in parte.

In scopul unei analize practice a modificarilor aduse sistemului de publicitate imobiliara prin implicatiile recentelor modificari aduse prin punerea in aplicare a noilor coduri, lucrarea de fata a fost conceputa ca o analiza a principalelor institutii juridice referitoare la operatiunile ce se efectueaza in cartile funciare, modul de intocmire a acestora si principiilor care guverneaza efectuarea inscrierilor in cartea funciara. Studiul acestor noi prevederi este cu atat mai necesar in prezent, cand s-a legiferat o schimbare importanta in aceasta materie, prin (re)introducerea efectului constitutiv de drepturi al inscrierilor drepturilor reale imobiliare in cartea funciara, in raport cu reglementarile anterioare.

Sistematizarea, structurarea si succesiunea lucrarii in care au fost analizate institutiile care fac obiectul studiului, s-a facut dupa o logica menita sa raspunda, in principal, unor cerinte de ordin practic.

Fara a avea pretentia epuizarii problematicii analizate, ori a solutionarii tuturor problemelor care apar in materia exhaustiva a publicitatii imobiliare, speram ca prezenta lucrare sa isi dovedeasca utilitatea pentru toti cei implicati sau interesati in acest domeniu.

Detalii tehnice
Data aparitiei22 nov. 2013
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini336
Tip copertaCarte brosata