Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura insolventei

Procedura speciala de realizare a creantelor creditorilor. Privire comparativa intre legislatia nationala si legislatia europeana
ISBN/ISSN: 978-606-39-0326-7
Pret de coperta: 29,00 RON
29,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea de fata reprezinta un demers stiintific laborios, aceasta fiind finantata din contractul POSDRU/159/1.5/S/141699, proiect strategic ID 141699, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Lucrarea debuteaza in primele doua capitole cu aspecte generale privind drepturile de creanta, continuand cu analiza principiului maximizarii gradului de valorificare a activelor si de recuperare a creantelor, potrivit Legii nr. 85/2014.

Incepand cu cel de al treilea capitol al prezentei monografii, este valorificata doctrina de specialitate si solutiile jurisprudentiale cu privire la cererea de admitere a creantei in procedura insolventei, caracterele creantei unui creditor indreptatit sa ceara deschiderea procedurii insolventei, principalele modificari legislative aduse de Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, stabilirea masei pasive a debitorului aflat in insolventa, verificarea creantelor si intocmirea tabelului preliminar, reglementarea procedurii insolventei in dreptul Uniunii Europene, Regulamentul Consiliului Uniunii Europene din 29 mai 2000 privind procedurile de insolventa, Tabelul definitiv de creante si contestatiile impotriva acestuia in ambianta prevederilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, contestatia la cererea de deschidere a procedurii insolventei, distribuirea sumelor in procedura insolventei si ordinea platii creantelor, recuperarea creantelor prin procedura speciala a ordonantei de plata.

Apreciem ca lucrarea reprezinta o contributie importanta la dezvoltarea stiintifica a domeniului insolventei, prin prisma ideilor, stilului si formei de prezentare a acestuia.


Dr. Florin Ludusan

Detalii tehnice
Data aparitiei06 sept. 2018
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini165
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Florin Ludusan