Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura insolventei

Concept. Organe si participanti. Deschidere. Efecte principale
ISBN/ISSN: 978-606-18-0567-9
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 62,90 RON
62,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Reunind o bogata experienta de teoretician si practician al dreptului comercial, in special in domeniul insolventei, autorul propune intr-un limbaj accesibil chiar si celor mai putin familiarizati, una dintre primele prezentari de ansamblu ale procedurii insolventei, asa cum este aceasta reglementata de Legea nr. 85/2014.

Ideile formulate de autor sunt argumentate prin ample trimiteri la doctrina relevanta in materie, iar reperele jurisprudentiale si elementele de drept comparat constituie o reala cheie de interpretare a noilor dispozitii legale, lucrarea avand un preponderent caracter practic. Astfel, autorul ofera solutii unor probleme si controverse ivite in aplicarea Legii nr. 85/2014.

Corelatiile cu legea civila si legea procesual-civila, dar si prezentarea situatiei contractelor in derulare permit formarea unei viziuni complexe, anticipand astfel efectele posibile pe care le poate genera aceasta procedura.     

Autorul despre lucrare:
Desi nu reprezinta un Cod, ci mai degraba un codex, Legea nr. 85/2014 a fost analizata inclusiv prin raportare la normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, evidentiind, acolo unde este cazul, lacunele, necorelarile, paralelismele de reglementare, lipsa unitatii terminologice si propunand in acest sens solutii care sa fie in acord cu principiile ce se degaja din aceste norme directoare ce stabilesc „ingredientele” cuprinse in „reteta” elaborarii actelor normative, astfel cum aceasta este redata in Legea nr. 24/2000.

Puncte forte:
•    analiza prin raportare la normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative
•    abordare analitica, critica a problematicii, cu propuneri si solutii concrete
•    analiza normelor juridice din perspectiva principiilor enuntate in noile coduri
•    abordare interdisciplinara cu referiri la stiintele de ramura: drept comercial, drept civil, dar si procedura civila
•    ample referinte bibliografice, in ceea ce priveste doctrina si jurisprudenta romana si straina
•    actualizeaza si da solutii unor chestiuni controversate care au aparut deja dupa aplicarea noului act normativ
•    index alfabetic

Despre autor
Codrut Nicolae Savu este doctor in drept, avocat in Baroul Brasov si asistent universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Transilvania din Brasov.

Detalii tehnice
Data aparitiei22 dec. 2016
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini422
Tip copertaCarte brosata