Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Principiile procesului penal in noul Cod de procedura penala

ISBN/ISSN: 978-606-673-354-0
42,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Noul Cod de procedura penala aduce o serie de schimbari cu privire la principiile care guverneaza procesul penal, urmarindu-se astfel asigurarea unei eficiente mai ridicate a procedurilor judiciare penale.

Din acest motiv, au fost introduse in Cod o serie de reguli rezultate din jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, dar si unele institutii specifice sistemului procesual adversial, caracterizat, in principal, prin pragmatism. Chiar daca sistemul nostru procesual apartine familiei continentale, dreptul comparat releva faptul ca transpuneri ale unor institutii specifice sistemului procesual adversial s-au realizat cu succes in mai multe legislatii continentale.

Principiile procesului penal sunt cele care indica modul in care se imbina in procesul penal roman regulile specifice fiecaruia dintre cele doua mari sisteme procesuale, in lumina lor trebuind interpretate toate celelalte dispozitii din continutul noului Cod de procedura penala.

Lucrarea nu abordeaza insa doar aspectele teoretice ale principiilor procesului penal, ci se preocupa si de modul practic in care acestea se aplica in cauzele penale.

o carte buna
merita citita
adrian b | 27.11.2014 22:41
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei21 mai 2014
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini340
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR - Cristinel Ghigheci