Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Principalele institutii ale dreptului civil roman

Editia a II-a, revazuta si adaugita conform noului Cod Civil
ISBN/ISSN: 978-973-127-781-3
26,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Din cele mai vechi timpuri dreptul a evoluat, adaptandu-se schimbarilor produse in realitatea sociala si politica din fiecare tara, respectand traditiile si spiritul caracteristic diverselor popoare, necesitatile sociale si istorice specifice.

Prezenta lucrare, intitulata Principalele institutii ale dreptului civil roman, este un curs destinat in principal studentilor de la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, care timp de un semestru studiaza disciplina drept civil.

Tinand seama de profilul facultatii careia i se adreseaza, in curs sunt prezentate numai aspectele cu caracter general, autoarea raportandu-se, acolo unde a fost cazul, la solutiile practicii judiciare.
Dat fiind faptul ca lucrarea trateaza principalele institutii ale dreptului civil, ca raportul juridic civil, actul juridic civil, raspunderea juridica, succesiunile, contractele, ea constituie un instrument util si pentru teoreticienii si practicienii dreptului.

Intr-o societate in care abundenta legilor si modificarea lor rapida nu asigura timpul necesar de a fi retinute in comportamentul de zi cu zi al cetateanului, se simte nevoia certitudinii si sigurantei marilor institutii de drept civil.

Detalii tehnice
Data aparitiei09 apr. 2012
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini228
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si

Drept civil. Drepturi reale. Editia a 2-a

Comentarii de text. Probleme practice. Grile
39,00 RON
Indisponibila
Imagine Legea societatilor comerciale nr 31/1990. Analize si comentarii pe articole
Indisponibila
Imagine Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare si 14 legi uzuale