Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Noul Cod penal si Codul penal anterior

ISBN/ISSN: 978-606-522-191-8
Editura: Hamangiu
33,70 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
   Unul dintre obiectivele publicarii acestei carti este acela de a face cunoscut celor interesati – teoreticieni si practicieni ai dreptului – continutul noului Cod penal al Romanei, adoptat prin Legea nr. 286/2009. De asemenea, printre destinatarii lucrarii se numara si studentii din cadrul facultatilor de drept, precum si publicul larg, deoarece Codul penal prevede si sanctioneaza o parte insemnata a celor mai grave fapte care pot fi comise in societate.  
   Un alt obiectiv al demersului nostru il constituie incercarea de a oferi profesionistilor dreptului un instrument util pentru transpunerea in practica a noilor norme de drept penal. Noul Cod aduce multe schimbari in materia dreptului penal, atat in Partea generala (de exemplu, in privinta institutiei infractiunii), cat si in Partea speciala (prin introducerea unor noi incriminari).
   Aflandu-ne in fata unor schimbari legislative importante si avand in vedere regula mitior lex, in paginile acestei lucrari am incercat sa prezentam elementele de noutate si aspectele referitoare la aplicarea legii penale in timp.

Detalii tehnice
Data aparitiei20 oct. 2009
Categorie generalaVariae
Numar pagini424
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod penal Noul cod de procedura penala 5.01.2012
Indisponibila
Imagine Noul Cod de procedura penala si legea de punere in aplicare ed.2 27.08.2013