Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Libertatea potrivit lui Florentinus

ISBN/ISSN: 978-606-39-0528-5
37,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Opera lui Florentinus s-a conservat in principal in Digestele lui Iustinian, monument juridic fundamental pentru mare parte a umanitatii.
 
Florentinus a fost un jurist roman clasic, care si-a scris opera  probabil in Epoca Severilor. Cu multa claritate si precizie, acest autor a lasat urmasilor, printre alte definitii, si pe aceea a libertatii.
 
Definitia libertatii a lui Florentinus, in forma in care s-a pastrat, ridica mai multe probleme legate de interpolarea, caracterul juridic si limitele acesteia.
 
Dupa ce unii autori au incercat reelaborarea textului clasic, o parte a doctrinei afirma ca textul definitiei este interpolat, in timp ce o alta sustine contrariul.
 
Autorii care afirma ca definitia nu este juridica o considera filosofica pentru varii motive, in timp ce aceia care afirma ca definitia libertatii a lui Florentinus este juridica fie o incadreaza in dreptul natural considerat ca avand caracter juridic, fie indica anumite cuvinte sau expresii din textul definitiei ca fiind juridice.
 
Exista apoi o discutie despre limitele libertatii, si anume daca aceasta are sau nu unele limite in definitia lui Florentinus. Traducerile au un rol fundamental in acest sens. Aceste limite ale libertatii, supuse discutiei, sunt vis (forta) si ius (dreptul).

Detalii tehnice
Data aparitiei07 sept. 2020
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini240
Tip coperta170x240 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si