Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Jurisdictia internationala

Realitati si perspective
Autor: Raluca Dinu
ISBN/ISSN: 978-606-673-111-9
42,00 lei
37,80 lei
Disponibilitate: In stoc

Evolutia complexitatii sistemului judiciar international se reflecta in intensitatea diferitelor forme de angajamente adoptate in scopul reglementarii conduitei statele si non-statale, in ceea ce priveste extinderea progresiva a problemelor internationale. Diferitele subiecte de drept international elaboreaza si pun in aplicare o serie de angajamente internationale si europene, care vizeaza identificarea punctelor de convergenta dintre diferitele instante, in vederea asigurarii armoniei si echilibrului relatiilor reciproce, o veritabila obligatie pentru o colaborare loiala.

Cercetarea actuala a demonstrat ca nu exista un model pentru a garanta rezolvarea conflictelor si litigiilor internationale, avand in vedere ca exista factori specifici care influenteaza conduita statala si non-statala, determinanti pentru aplicarea, conformarea si eficacitatea intr-un singur domeniu si pentru un singur instrument juridic. In ultima instanta, chestiunea se axeaza pe prevenirea si rezolvarea conflictului si promovarii justitiei internationale, sistemul judiciar international fiind complex, dinamic in ceea ce priveste relatia dintre soft law si hard law, cu norme juridice mai mult sau mai putin prioritare. Rolul instantelor internationale pentru solutionarea cauzelor, care le-au fost supuse in diferite domenii, este accentuat de vasta doctrina si jurisprudenta utilizate in volum, ce au avut o influenta deosebita asupra sistemelor nationale de drept.

Prin contributiile stiintifice notabile, prin relevarea impactului asupra promovarii unei ordini internationale bazate pe drept si justitie si prin propunerile de lege ferenda, lucrarea Jurisdictia internationala se adreseaza, in special, juristilor – practicieni ai dreptului international public, doctoranzilor si masteranzilor, dar si studentilor sau celor interesati de fenomenul proliferarii instantelor internationale – importanta practica a acesteia fiind accentuata de punctele de plecare necesare explorarii dreptului international substantial, de la aspectele institutionale interne ale instantelor internationale pana la procedurile complexe ale jurisdictiilor internationale.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 23 iul. 2013
Categorie generala Variae
Numar Pagini 397
Format Carte brosata
Din aceeasi Categorie
Indisponibila
Proprietate intelectuala - Dinca, Ros, Speriusi-Vlad

Proprietate intelectuala

Respectarea drepturilor de autor. Proprietatea intelectuala in afaceri. Procesul civil si proprietatea intelectuala. Ilicitul din domeniul proprietatii intelectuale. Tehnologia, internetul si accesul la creatia intelectuala
69,90 lei 62,91 lei
NOU
Va place Dreptul? -  Lucian Bojin, Raluca Bercea, Diana Botau

Va place Dreptul?

Volum in onoarea profesorului Valentin Constantin
49,90 lei 44,91 lei
NOU
Franciza, Francizarea – ghid practic - Mihaela Mocanu

Franciza, Francizarea – ghid practic

editia a 2-a
49,90 lei 44,91 lei