Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Institutii de drept penal. Infractiunea. Pedeapsa. Raspunderea penala. Sinteze si grile

Infractiunea. Pedeapsa. Raspunderea penala. Sinteze si grile
ISBN/ISSN: 978-606-18-0709-3
Editura: C.H. Beck
39,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea isi propune sa trateze intr-o maniera cat mai practica institutiile fundamentale ale dreptului penal, institutii ce sunt studiate in toate programele educationale de licenta ale facultatilor de drept. Informatia este in conformitate cu Noul Cod penal, insa autorul face trimiteri la aspectele teoretice care au luat nastere prin dispozitiile Codului penal din 1969, fara sa incarce continutul cu informatii ce au doar importanta istorica sau teoretica.

Limbajul juridic utilizat se pliaza pe nevoile studentilor de a avea un material de studiu care sa trateze interpretari doctrinare intr-o maniera cat mai clara. Avand in vedere experienta profesionala a autorului, lucrarea dispune de exemple practice, diverse si din abundenta, ce se regasesc dupa expunerea teoretica a institutiilor de drept penal.

A doua parte a lucrarii isi propune sa ajute studentii in verificarea cunostintelor teoretice prin punerea la dispozitie a unui set de grile deschise asemeni celor intalnite in cadrul examenelor de admitere in profesie. Grilele urmaresc intocmai ordinea si tematica informatiilor expuse in partea teoretica.  

Autorul despre lucrare
Fiind conceput ca un suport de curs pentru studenti, in cuprinsul manualului se fac trimiteri la alte lucrari  de referinta (manuale, tratate, monografii), pentru cei interesati sa aprofundeze subiectele tratate. Totodata, in lucrare sunt prezentate cele mai relevante opinii exprimate in legatura cu problematica analizata. De asemenea, sunt examinate deciziile pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Hotarari Preliminare –, precum si deciziile Curtii Constitutionale pronuntate de la intrarea in vigoare a codului penal si pana in prezent.

Din cuprins:
•    Infractiunea
•    Institutia pedepsei
•    Raspunderea penala

Puncte forte:
•    exemple practice
•    exprimare sistematica si succinta
•    100 grile urmate de un tabel ce contine raspunsurile corecte
•    note de subsol cu privire la explicatii sau surse din legislatia in vigoare
•    ample referinte bibliografice

Despre autor
Daniel Gradinaru este judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala; doctor in drept; Formator la Scoala Nationala de Grefieri; Formator INM

Public  tinta
Material destinat studentilor si absolventilor facultatii de drept in pregatirea pentru examenele de admitere in profesie.

Detalii tehnice
Data aparitiei09 aug. 2017
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini156
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Drept penal. Partea speciala. Spete si grile pentru concursuri si examene_II -Bogdan, Serban, Zlati

Drept penal. PS. Spete si grile pentru concursuri si examene. Ed. 2

Infractiuni contra patrimoniului. Infractiuni privind autoritatea si frontiera de stat. Infractiuni de coruptie si de serviciu. Infractiuni de fals. Infracţiuni care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala
39,00 RON
Indisponibila
Drept penal. Partea speciala. Spete si grile pentru concursuri si examene - infractiuni contra persoanei - Bogdan, Serban, Bugnar

Drept penal. Partea speciala.Spete si grile pentru concursuri si examene. Infractiuni contra persoanei

Infractiuni contra persoanei. Infractiuni contra infaptuirii justitiei
39,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Daniel Gradinaru