Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Institutia Ombudsmanului: justitie alternativa?

ISBN/ISSN: 978-973-115-989-8
Editura: C.H. Beck
29,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Folosind abordari din stiintele politice, administrative, drept si politici publice, cartea are atat o componenta normativa, cat si una empirica, studiind in prima parte relatia institutiei Ombudsmanului din Romania cu puterile statului, dar si cu cetatenii. Cercetarea se dovedeste a fi dimensiunea nationala a unei cercetari mai ample, derulata sub egida Robert Schuman Centre, European Universitz Institute, cu sediul la Florenta, si a European Group of Public Administration, de catre un grup de cercetatori europeni.

    Partea a doua cuprinde studii de drept comparat din mai multe state ale lumii, selectate in functie de modelul de Ombudsman adoptat, dar si a aportului adus de literatura de specialitate din juristictia respectiva la cercetarea comparativa a institutiei.

   Autorii studiilor au participat ca si experti externi asociati in cadrul proiectului, validand metodologia si rezultatele cercetarii asupra Ombudsmanului roman. Deosebit de onorata este contributia Ombudsmanului olandez, Alex Brenninkmeijer, caruia ii multumim in mod special.

Dacian C. Dragos si Bogdana Neamtu

Detalii tehnice
Data aparitiei23 dec. 2011
Categorie generalaVariae
Numar pagini366
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Cosmin Dragos Dacian