Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul penal al afacerilor. Probleme teoretice, aspecte practice

ISBN/ISSN: 978-973-127-729-5
49,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

In loc de restabilire a dreptului de proprietate, dupa 1989, in Romania a avut loc o redistribuire a proprietatii.

Principiul legalitatii presupune si existenta unor norme de drept intern accesibile, precise si previzibile in aplicarea lor. Ingerinta autoritatii publice in exercitarea dreptului la respectarea bunurilor trebuie sa fie cea legala.

Incertitudinea - fie ea legislativa, administrativa sau legata de practicile aplicate de autoritati - constituie un factor ce trebuie luat in considerare pentru a aprecia conduita statului. Atunci cand in cauza este o chestiune de interes general, puterile publice sunt obligate sa reactioneze in timp util, in mod corect si cu cea mai mare coerenta.

Principiile fundamentale sunt valabile si in situatia unor modificari fundamentale ale sistemului unei tari, precum cele pe care le reprezinta tranzitia de la un regim totalitar la o forma democratica de guvernare si reforma structurii politice, juridice si economice a statului, fenomene care conduc inevitabil la adoptarea unor legi economice si sociale pe scara larga.

Refacerea totala a legislatiei, care sa duca la reguli de procedura clare si simplificate, ar face sistemul mai previzibil in aplicarea sa, spre deosebire de sistemul actual, ale carui prevederi sunt dispersate, neomogene, trebuie sa impuna un just echilibru intre interesele proprietarilor si interesul general al colectivitatii.

Lucrarea este structurata pe trei parti, respectiv Partea generala, Drept penal substantial si Elemente de drept procesual penal.

Cititorii vor gasi in lucrare atat probleme teoretice, cat si practica judiciara legate de dreptul proprietatii private a statului in proiectul noului Cod penal, raspunderea penala a persoanei juridice, bancruta frauduloasa, deturnarea de fonduri, infractiunile de coruptie, infractiunea impotriva intereselor financiare ale comunitatii europene etc. Cartea reprezinta un instrument de lucru necesar practicienilor avand totodata rolul de a familiariza studentii si justitiabilii in domeniul dreptului penal al afacerilor.

Detalii tehnice
Data aparitiei09 apr. 2012
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini493
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Dorin Ciuncan
Indisponibila
Anticoruptia in mediul de afaceri - Ciuncan
Indisponibila
Legea nr. 78 din 8 mai 2000. Comentarii si jurisprudenta. Editia a 3-a, revazuta si adaugita - Ciuncan

Legea nr. 78 din 8 mai 2000. Comentarii si jurisprudenta. Editia a 3-a, revazuta si adaugita

Prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
129,00 RON 129,00 RON
Indisponibila
Imagine Dictionar de procedura penala
Indisponibila
Imagine Legea nr. 78 din 8 mai 2000. Prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie

Legea nr. 78 din 8 mai 2000. Prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie

Comentarii si jurisprudenta. Editia a 2-a, revazuta si adaugita
119,00 RON