Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Exceptiile procesuale in noul Cod de procedura civila. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-673-481-3
67,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Publicarea celei de-a doua editii a lucrarii Exceptiile procesuale in noul Cod de procedura civila confirma valoarea stiintifica si practica a acesteia, care de la inceput a reprezentat o investigatie aprofundata, utila si aproape exhaustiva a uneia dintre institutiile procedurale de ampla incidenta in procesul civil.

Actuala editie aduce o serie de noutati, autorul cercetand opiniile doctrinare aparute dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila. De asemenea, este analizata jurisprudenta de „pioneriat” in ceea ce priveste interpetarea si aplicarea institutiei exceptiilor procesuale din noul Cod de procedura civila de catre instantele judecatoresti.

Noua editie este bine-venita, intrucat ea cuprinde si modificarile intervenite ca urmare a noilor acte normative publicate dupa intrarea in vigoare a Codului, cum ar fi Legea nr. 138/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative conexe, noua Ordonanta de urgenta nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, Legea nr. 2/2013 privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti, noua Lege a insolventei nr. 85/2014 etc.

Prof. univ. dr. Ioan Les


Modul de abordare este original, exceptiile procesuale fiind tratate in raport cu exceptiile din dreptul material si cu finele de neprimire din dreptul procesual francez. Din aceasta perspectiva, se disting ca deosebit de utile analiza institutiilor de drept care, desi sunt denumite „exceptii” sau prezinta caracteristici ale exceptiilor, nu au totusi caracterul de exceptii procesuale, precum si corelatia dintre decaderea din dreptul civil material si decaderea din dreptul procesual.

Lucrarea Exceptiile procesuale in noul Cod de procedura civila imbraca un pronuntat caracter practic, cercetarea aspectelor teoretice fiind in stransa legatura cu solutiile din jurisprudenta. Autorul nu s-a multumit sa reproduca dispozitii legislative, opinii din doctrina si solutii jurisprudentiale, ci le-a examinat critic, aducand argumente proprii noi.

Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu

Detalii tehnice
Data aparitiei12 dec. 2014
Categorie generalaVariae
Numar pagini600
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila. Actualizat 12 noiembrie 2014

Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila. Actualizat 12 noiembrie 2014

Gabriel BOROI si Delia-Narcisa THEOHARI – Analiza modificarilor si completarilor aduse prin Legea nr. 138/2014
37,60 RON