Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drepturile patrimoniale in proprietatea intelectuala

ISBN/ISSN: 978-606-673-236-9
45,00 lei
40,50 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Lucrarea cuprinde descrieri detaliate si comparative ale reglementarilor internationale, regionale si nationale referitoare la drepturile patrimoniale din proprietatea intelectuala, plecand de la premisa ca oricine indrazneste sa traga vreo concluzie si sa fundamenteze teorii general aplicabile cu privire la un anumit aspect juridic trebuie obligatoriu sa aiba la baza exemple concrete care sa confirme, macar in parte, solutia identificata.

De foarte multe ori, pentru a se argumenta conceptiile juridice cu privire la natura drepturilor patrimoniale din domeniul proprietatii intelectuale, se incearca incadrarea prerogativeler recunoscute autorilor creatiilor in raport de prerogativele drepturilor reale. Trebuie insa avut in vedere ca autorii creeaza pentru ca rezultatul muncii lor, al efortului lor creator, sa ajunga la cunostinta intregii comunitati din care fac parte. Din aceste considerente, se poate sustine faptul ca in cazul proprietatii intelectuale lipseste unul dintre elementele esentiale ale proprietatii animo sibi habendi, deoarece nimeni nu creeaza o opera intelectuala pentru sine, ci pentru a o include in patrimoniul universal. Aceasta conceptie nu intra in contradictie cu dreptul autorului creatiei intelectuale de a fi remunerat pentru utilizarea operei sale, de catre orice persoana care o foloseste, cu acordul sau fara acordul sau.

Acestea sunt premisele pe care se fundamenteaza concluzia ca drepturile patrimoniale din domeniul proprietatii intelectuale reprezinta drepturi de creanta corelative unei obligatii propter rem a proprietarului suportului material (respectiv electronic) al creatiei intelectuale, o obligatie negativa, de non facere, de nereproducere a operei.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 03 feb. 2014
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 450
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod de procedura civila si Legea de punere in aplicare – actualizat 26 ianuarie 2015

Noul Cod de procedura civila si Legea de punere in aplicare – actualizat 26 ianuarie 2015

Gabriel BOROI si Delia Narcisa THEOHARI – Analiza modificarilor si completarilor aduse prin Legea nr. 138/2014
27,94 lei 25,14 lei
De acelasi Autor
Indisponibila
Admitere in magistratura si avocatura. Ghidul candidatului. Editia a 3-a - Stanisor

Admitere in magistratura si avocatura. Ghidul candidatului. Editia a 3-a

OEPA. Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Drept procesual penal
109,00 lei 98,10 lei

Proprietate intelectuala

Respectarea drepturilor de autor. Proprietatea intelectuala in afaceri. Procesul civil si proprietatea intelectuala. Ilicitul din domeniul proprietatii intelectuale. Tehnologia, internetul si accesul la creatia intelectuala
69,90 lei 62,91 lei