Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept procesual penal. Partea generala

Autor: Ioan Griga
ISBN/ISSN: 978-606-673-943-6
45,00 lei
40,50 lei
Disponibilitate: In stoc

Prezenta lucrare a fost conceputa si realizata pentru a servi studentilor si masteranzilor, dar si specialistilor si practicienilor.

In continutul acesteia veti gasi o prezentare riguroasa si o analiza clara a problematicii dreptului procesual penal, partea generala, realizata intr-un stil concis, specific autorului care, in paralel cu activitatea didactica universitara pe care a desfasurat-o timp de 25 de ani, are si o indelungata experienta de practician.

Aceasta experienta teoretica si practica si-a pus amprenta pe continutul si stilul lucrarii care examineaza si trateaza problematica procesual penala avand in permanenta in vedere ca normele procesual penale sunt de stricta si imediata aplicare si ca acest specific trebuie pastrat si in analiza teoretica a materiei care face obiectul cursului.

Drept urmare, la fiecare capitol, subcapitol si sectiune a lucrarii, problematica este analizata concis, cu rigoare, dar si cu opinii critice asupra reglementarilor noi si vechi si cu exprimarea unor puncte de vedere proprii.

Dintre opiniile critice si propunerile de lege ferenda sunt de remarcat cele privind principiul separarii functiilor judiciare in procesul penal; cele privind principiul garantarii libertatii persoanei; principiul dreptului la aparare; principiul dreptului la tacere; efectele dreptului la tacere; noua reglementare privind subiectii procesuali principali; competenta judecatorului de camera preliminara; particularitatile probatiunii in faza de urmarire penala; aprecierea probelor; analiza si critica unora dintre noile reglementari privind metodele speciale de supraveghere sau cercetare; opinia cu privire la neconstitutionalitatea reglementarii conditiilor generale de luare a masurilor preventive cu referire la sintagma „daca sunt necesare in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal” din cuprinsul textului art. 202 alin. (1) din Codul de procedura penala.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 16 nov. 2016
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 320
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 19 iunie 2017

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 19 iunie 2017

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
30,00 lei 27,00 lei

Camera preliminara

Practica judiciara
43,00 lei 38,70 lei
De acelasi Autor
Din aceeasi Categorie
-15%
NOU
Pachet Drept procesual penal 2020
NOU
Drept procesual penal. Partea generala. Editia a 4-a - Anastasiu Crisu

Drept procesual penal. Partea generala. Editia a 4-a

conform noului Cod de procedura penala
110,00 lei 99,00 lei
NOU
Admiterea in magistratura si in avocatura.  Vol. II – Drept penal, Drept procesual penal 2020 - Hotca

Admiterea in magistratura si in avocatura. Vol. II – Drept penal, Drept procesual penal 2020

Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns
89,00 lei 80,10 lei