Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea generala. Editia a 6-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0572-8
Pret de coperta: 70,00 RON
63,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Odata cu intrarea in vigoare a actualului Cod penal, situatiile tranzitorii sunt rezolvate conform regulii mitior lex, ceea ce inseamna ca in practica se aplica succesiv ambele coduri penale, respectandu-se principiile aplicarii legii penale de dezincriminare si a legii penale mai favorabile, pana la rezolvarea tuturor cazurilor de succesiune a legii penale romane in timp.
 
Acest studiu scoate in evidenta faptul ca actualul Cod penal a introdus institutii noi, a eliminat paralelismele si a adus corective semnificative vechilor reglementari. Acestor institutii li s-a acordat un spatiu generos in cadrul cursului, pentru a fi cunoscute in detaliu.

In acest fel, au fost evidentiate si reglementarile adoptate la nivelul Uniunii Europene, transpuse in legislatia penala romana, avand drept consecinta o buna cooperare judiciara internationala in materie penala.
In acest mod credem noi, cursul va fi de un real folos si celor aflati in pregatirea examenelor de acces si de promovare in principalele profesii juridice, dar si tuturor celor interesati de domeniul dreptului penal.
De asemenea, apreciem ca prezentul demers se adreseaza si nespecialistilor in drept chemati, in virtutea diverselor pozitii pe care le ocupa, spre a se pronunta in legatura cu aspecte legale de politica penala.
 
Asadar, lucrarea este destinata, in principal, studentilor in drept, dar si practicienilor si teoreticienilor din domeniul dreptului, deoarece contine suficiente elemente teoretice si referinte bibliografice necesare perfectionarii cunostintelor in domeniu.

Detalii tehnice
Data Aparitiei16 dec. 2019
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar Pagini502
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Editiea 6-a
Alti clienti au cumparat si

Drept administrativ. Volumul I. Editia a 5-a

Partea introductiva, Administratia publica, Personalul din administratie
79,90 RON 71,91 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE
-15%
In curand
Traficul de fiinte umane si exploatarea persoanelor vulnerabile _ Teodor Manea, Giulia Sologon

Traficul de fiinte umane si exploatarea persoanelor vulnerabile

Aspecte de doctrina si practica judiciara
55,00 RON 46,75 RON
NOU
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
45,00 RON 40,50 RON