Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea generala. Editia a 6-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0572-8
70,00 lei
63,00 lei
Disponibilitate: In stoc

Odata cu intrarea in vigoare a actualului Cod penal, situatiile tranzitorii sunt rezolvate conform regulii mitior lex, ceea ce inseamna ca in practica se aplica succesiv ambele coduri penale, respectandu-se principiile aplicarii legii penale de dezincriminare si a legii penale mai favorabile, pana la rezolvarea tuturor cazurilor de succesiune a legii penale romane in timp.
 
Acest studiu scoate in evidenta faptul ca actualul Cod penal a introdus institutii noi, a eliminat paralelismele si a adus corective semnificative vechilor reglementari. Acestor institutii li s-a acordat un spatiu generos in cadrul cursului, pentru a fi cunoscute in detaliu.

In acest fel, au fost evidentiate si reglementarile adoptate la nivelul Uniunii Europene, transpuse in legislatia penala romana, avand drept consecinta o buna cooperare judiciara internationala in materie penala.
In acest mod credem noi, cursul va fi de un real folos si celor aflati in pregatirea examenelor de acces si de promovare in principalele profesii juridice, dar si tuturor celor interesati de domeniul dreptului penal.
De asemenea, apreciem ca prezentul demers se adreseaza si nespecialistilor in drept chemati, in virtutea diverselor pozitii pe care le ocupa, spre a se pronunta in legatura cu aspecte legale de politica penala.
 
Asadar, lucrarea este destinata, in principal, studentilor in drept, dar si practicienilor si teoreticienilor din domeniul dreptului, deoarece contine suficiente elemente teoretice si referinte bibliografice necesare perfectionarii cunostintelor in domeniu.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 16 dec. 2019
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 502
Format 165x235 mm
Editie a 6-a
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Drept administrativ. Volumul I. Editia a 5-a

Partea introductiva, Administratia publica, Personalul din administratie
79,90 lei 71,91 lei
Din aceeasi Categorie
NOU
Drept penal. Partea speciala. Editia a 7-a - Cioclei, Rotaru, Trandafir

Drept penal. Partea speciala. Editia a 7-a

Culegere de teste grila pentru examenele de an, de licenta si de admitere in profesii juridice
44,90 lei 40,41 lei