Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept international privat. Actualizat in raport de noul Cod Civil, noul Cod de procedura civila si Regulamentele Uniunii Europene

ISBN/ISSN: 978-973-127-815-5
55,00 lei
49,50 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Noul Cod civil (Legea nr. 287/2009) consacra dispozitiilor de drept international privat Cartea a VII-a (art. 2.557-2.663). Normele tranzitorii si de punere in aplicare a acestor dispozitii sunt cuprinse in Legea nr. 71/2011. De asemenea, noul Cod de procedura civila (Legea nr. 134/2010) - care va intra in vigoare la data ce se va stabili prin legea de punere in aplicare - reglementeaza procesul civil international in Cartea a VII-a (art. 1.050-1.118).

In acord cu aceste acte normative, lucrarea de fata prezinta detaliat principalele institutii juridice ale dreptului international privat roman, cu trimiteri bibliografice la numeroase lucrari de specialitate romane sau straine, precum si la solutii jurisprudentiale ale instantelor nationale ori ale Curtii de Justitie de la Luxembourg.

Pe langa izvoarele interne relevante, sunt trecute in revista si unele izvoare internationale, cum ar fi: regulamente ale Uniunii Europene, conventii internationale, protocoale internationale etc.

Aspectelor introductive privind aceasta disciplina le urmeaza problemele generale ale dreptului international privat, conflictele de legi in diverse materii, conflictele de jurisdictii (cu referiri inclusiv la arbitrajul international), precum si regimul strainilor in Romania.

Lucrarea Drept international privat este utila nu numai pentru studentii facultatilor de drept, ci si pentru teoreticienii si practicienii dreptului.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 18 apr. 2012
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 538
Format Carte brosata