Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept financiar

Finantele nationale, finantele locale, finantele asigurarilor sociale, finantele Uniunii Europene
ISBN/ISSN: 978-606-673-816-3
Pret de coperta: 60,00 RON
60,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

In Antichitate sau in Evul Mediu, activitatea financiara a statului era redusa ca amploare. Puteam vorbi despre un buget al statului si despre venituri ale bugetului doar in mod exceptional, atunci cand era nevoie de finantarea unei cruciade, a unei ceremonii de incoronare sau a unei sarbatori publice.

Odata cu aparitia si dezvoltarea statului modern, bugetul a devenit o constanta, iar autoritatile publice au inceput sa se preocupe de colectarea unor venituri indestulatoare si de gestionarea atenta a cheltuielilor publice. La inceputul mileniului al III-lea, in vremuri de criza economica, stabilitatea financiara, asigurata printr-o abordare prudenta a constructiei bugetare si printr-o procedura de sanctionare a deficitelor bugetare excesive, a devenit un obiect esential la nivelul Uniunii Europene.

In 2016, radiografiem Dreptul financiar din patru perspective – finantele nationale, finantele locale, finantele asigurarilor sociale si finantele Uniunii Europene – pentru a obtine cea mai buna imagine a activitatii financiare contemporane. Pentru domeniul contributiilor sociale obligatorii, avem in vedere inclusiv evolutiile recente, datorate intrarii in vigoare a noului Cod fiscal.

Detalii tehnice
Data aparitiei17 mar. 2016
Categorie generalaVariae
Numar pagini400
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Drept fiscal. Conform noilor reglementari fiscale 2016 - Costas

Drept fiscal

Conform noilor reglementari fiscale 2016
75,00 RON 75,00 RON
Indisponibila
Curs de drept civil. Obligatiile Liviu Pop, Ionut-Florin Popa, Stelian Ioan Vidu