Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Teoria generala a obligatiilor contractuale

ISBN/ISSN: 978-606-673-828-6
45,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Drept civil. Teoria generala a obligatiilor contractuale abordeaza obligatiile contractuale din perspectiva dispozitiilor noului Cod civil roman, avand ca pilon central, in mod cat se poate de firesc, contractul, ca principal izvor de obligatii ce deriva din acte juridice. Aspectele inedite surprinse in noua reglementare, unele dintre acestea de absoluta noutate, sunt reliefate intr-un mod original de catre autor, in mod sistematic si usor accesibil, pe parcursul intregii lucrari.

Sunt avute in vedere, in principal, solutiile oferite de literatura juridica si jurisprudenta provinciei canadiene Québec, o astfel de strategie de abordare fiind eficienta si oportuna, in viziunea autorului, in conditiile in care textele de lege din cele doua coduri (Codul civil roman si Codul civil Québec) sunt similare si, in anumite situatii, chiar identice; or, cei 17 ani de existenta ai legii canadiene sunt in masura sa lamureasca anumite aspecte controversate. De asemenea, sunt subliniate aspectele de esenta din regulile de codificare a dreptului privat european, in principal cele cuprinse in PECL si DCFR si, nu in ultimul rand, din izvoarele secundare ale Codului nostru civil, respectiv Codul civil italian si Codul civil francez. Din acest punct de vedere, cursul Teoria generala a obligatiilor contractuale reprezinta si o importanta lucrare de drept comparat.

Abordarea puncteaza, de asemenea, o privire comparativa a textului actualului Cod civil, evidentiindu-se, in mod consecvent, asemanarile, dar, mai cu seama, deosebirile fata de Codul civil anterior.

Lucrarea Drept civil. Teoria generala a obligatiilor contractuale se adreseaza, in principal, studentilor si masteranzilor facultatilor de drept, dar, in aceeasi masura, este utila si practicienilor, propunand solutii la probleme juridice care nu se bucura inca de o orientare invariabila in dreptul privat intern.

Detalii tehnice
Data aparitiei08 iun. 2016
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini375
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Teste-grila pentru admiterea la Inm, avocatura si notariat. Drept civil
Indisponibila
Fise de drept civil -  Gabriel Boroi, Mona Maria Pivniceru

Fise de drept civil

Partea generala. Persoane. Drepturi reale principale. Obligatii. Contracte. Succesiuni. Familie
150,00 RON
Indisponibila
Noua legislatie privind achizitiile publice - actualizat 9 iunie 2016

Noua legislatie privind achizitiile publice 09.06.2016

Cu un comentariu introductiv de Dumitru-Daniel Serban
30,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Gabriel Tita-Nicolescu
Indisponibila
Drept societar - Tita-Nicolescu