Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 12/2015

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
31,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Ultimul numar din anul 2015 al revistei Curierul fiscal incheie anul cu o serie de subiecte interesante in domeniul fiscalitatii: impozitarea jocurilor de noroc, stimulentele fiscale in ceea ce priveste cercetarea-dezvoltarea sau indemnizatia de somaj. De asemenea, pe langa rubrica de Jurisprudenta fiscala, numarul din luna decembrie include si Tabelul de corespondente intre Noul Cod de procedura fiscal si O.G  nr. 92/2003.

Pe scurt, despre fiecare rubrica:

Infocurier
- Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 26 noiembrie - 23 decembrie 2015
- Legislatie europeana fiscal-contabila publicatain Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 26 noiembrie - 23 decembrie 2015
 
Impozite directe
- Madalina Ticu si Gabriel Chiru (Tax Consultant/Tax Assistant, KPMG Romania) semneaza un articol privind masurile legale adoptate de-a lungul timpului in materie de facilitati fiscale pentru activitati de cercetare-dezvoltare, precum si principalele beneficii si eventualele nelamuriri referitoare la conditiile actuale de acordare a stimulentelor fiscale, referindu-se totodata la modificarile aduse de Noul Cod fiscal
- Luciana Rainov (Associate, Biris Goran SPARL) prezinta impactul Noului Cod fiscal asupra operatorilor licentiati pentru organizarea jocurilor de noroc, avand in vedere ca Noul Cod fiscal nu a transat aceasta problema de interpretare a notiunii de „venituri din jocuri de noroc”, prezentand interpretarea personala a prevederilor aplicabile, precum si a practicilor altor state in materie de impozitare a veniturilor din jocurile de noroc.

Impozite indirecte
- Dan Verescu (Consultant, KPMG Romania SRL) abordeaza o problema intalnita destul de des in ultimul timp in cadrul inspectiilor fiscale cu privire la incadrarea din punct de vedere al TVA al anumitor discounturi/reduceri de pret acordate.

Dreptul afacerilor
- Horatiu Sasu (Jurist, Consultant in afaceri) prezinta jurisprudenta sinuoasa si solutiile actuale favorabile contribuabililor in privinta facturii cu date incomplete, in contextul in care controalele fiscale se inaspresc, iar unul din punctele subtile pe terenul carora se duce lupta dintre contribuabili si organul de control este cel al efectuarii de cheltuieli fara a avea un contract (ci numai prin achitarea facturii)

Opinii
- Emilian Constantin-Miricescu (Conf.univ.dr., Departamentul de Finante, F.A.B.B.V., Academia de Studii Economice din Bucuresti) analizeaza indemnizatia de somaj din perspectiva echitatii.

Fiscalitate internationala
- Emanuela Matei (Of Counsel, Mircea & Asociatii, Cercetator Asociat al Centrului de Studii de Drept European) porneste de la o speta ce se afla in prezent pe rolul unei instante suedeze privind tratamentul fiscal al unei cesiuni efectuate la un pret inferior valorii juste in cazul in care angajatii societatii cedate sunt actionari majoritari ai cedentului si cesionarului

Jurisprudenta fiscala
- Jurisprudenta fiscala nationala pregatita de dr. Emanuel Albu (Judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie) are in numarul din luna noiembrie 2 decizii:
1. Decizia nr. 3119/13.10.2015 - Raspundere fiscala solidara. Contestatie formulata impotriva deciziei de atragere a raspunderii solidare. Comunicarea deciziei doar pe site-ul autoritatii fiscale. Consecinte.
2. Decizia nr. 2738/15.09.2015 - Obligatii fiscale. Redeventa miniera stabilita potrivit art. 45 din Legea minelor nr. 85/2003. Modificarea redeventei prin O.U.G. nr. 101/2007, in sensul stabilirii unei cote mai mari. Conditii. Consecintele dezlegarilor date prin decizia anterioara a Inaltei Curti, de casare cu trimitere pentru rejudecare
- Jurisprudenta fiscala europeana – CJUE – Hotararea Curtii in cauza C 241/14, avand ca obiect o actiune in constatarea neindeplinirii obligatiilor de catre un stat membru formulata  in temeiul art. 267 TFUE, in procedura Roman Bukovansky impotriva Finanzamt Lörrach.
 
• Tabel de corespondente Codul de procedura fiscala (O.G. nr. 92/2003) – Noul Cod de procedura fiscala
 
• Tabla de materii
 
Index alfabetic si legislativ.

Detalii tehnice
Data aparitiei05 feb. 2016
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini40
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si